Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:34, 7. 12. 2020.

| Politika

Kedrovi uzburkali javnost, gradonačelnica izbegava duele, funkcioneri vređaju medije

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
kedrovi
Šta kažu vlast i opozicija o medijima i posečenim kedrovima; foto: T. T.

Prošlo je nedelju dana otkako je drvored kedrova na Bulevaru Nemanjića posečen, a pored nezdovoljnih građana i opozicije, oglasili su se i predstavnici aktuelne niške vlasti. Gradonačelnica na poziv opozicije da javno razgovaraju o ekološkoj situaciji u Gradu odgovara da ne želi da priča sa onima koji su ispod cenzusa. Takođe funkcioner SNS-a, zamenik predsednika Opštine Crveni Krst, oglasio se, ali naglašava - privatno, pa tumači da zbog desetak isečenih kedrova Južne vesti predstavljaju lažnu sliku.

Poziv GO "Dveri" gradonačelnici Dragani Sotirovski na televizijski duel o stanju životne sredine i zagađenosti u Nišu završio se uz ocenu Sotirovski koju prenosi list Danas, da potpredsednica ovog pokreta obmanjuje Nišlije, pa i da se bavi politikanstvom.

Zašto bih prihvatila razgovor sa nekim ko predstavlja stranku koja ni cenzus nije prešla na prethodnim izborima? Ako ih građani nisu udostojili, zašto bih ja? Pa ja bih time, kao legitimni predstavnik SNS, koja je u Nišu sada dobila 16.000 glasova više nego na predhodnim izborima, građane izneverila. A kada su i kojim dokumentom građani njih izabrali za svoje predstavnike, kako se gospođa predstavlja? Sa manipulantima na duel ne izlazim – navela je Sotirovski.

Ovu izjavu Milenković Kerković ocenjuje skandaloznom i podseća da "Dveri" nisu učestvovale na izborima. Odgovorom je, kaže, Sotirovski uvela "aparthejd" u javni prostor.

Zbog toga što je njome, jedan funkcioner vladajuće partije, po prvi put javno, svojom zvaničnom izjavom, definisao politiku različitog postupanja vlasti prema građanima koji misle drugačije – kaže Milenković Kerković.

Smatraju da se gradonačelnica boji da izađe na javni televizijski duel sa njihovom potpredsednicom, da iznese argumente za odluku o seči kedrova, kao i da razgovara pred građanima i o drugim ekološko-zdravstvenim problemima Grada na čijem je čelu.

I oni koji su prešli cenzus nisu dobili duel. Odbornik Koalicije "Niš, moj grad" Branislav Jovanović kaže da ga nikad niko nije zvao ni u jednu govornu emisiju i da željno očekuje razmenu argumenata u TV duelu, i o posečenim kedrovima.

Ne znam čemu toliki strah od nas. Nećemo da budemo ni navalentni, toleranti ćemo biti, bez uvreda, samo sa argumentima, ne treba da imaju strahove, pre mi treba da se plašimo s obzirom na prošlost Naprednjaka i Radikala, nego da se oni plaše nas – navodi Jovanović.


Krstić: Srpska napredna stranka ozelenjava Grad, a pojedini mediji daju lažnu sliku

Da je izveštavanje Južnih vesti o uklanjanju drveća u Gradu neobjektivno, poručuje zamenik predsednika niške Opštine Crveni Krst Aleksandar Krstić.

Zbog desetak isečenih kedrova nedavno i par isečenih stabala u centru grada tokom prošle godine, na zvaničnoj stranici tog medija kroz perfidno napisane tekstove sa naslovima koji izazivaju ogorčenost građana, konstantno se pravi lažna slika, kako se stabla i zelenilo u Nišu uništavaju iako je stvarnost bitno drugačija – navodi Krstić.

Dodao je i da je prošle godine SNS imao akciju ozelenjavanja, a da Južne vesti nisu ispratile događaj i pored poziva. Za tekst na svom Fejsbuk profilu ističe da je lični stav.

Samo u toj akciji posađeno je oko 100 sadnica na teritoriji svih pet Gradskih opština. Razumem šta žele da postignu ali ako se već bave izveštavanjem neka ono bude objektivno ili neka se preregistruju i nastave svoju političku delatnost – kaže Krstić.

Kako je Krstić pomešao stranačku sa akcijom ozelenjavanja i sadnju za koju je zaduženo javno komunalno preduzeće Mediana, nije objasnio.

Direktor Mediane Dragoslav Pavlović rekao je da su od prošle godine do sada posadili ( preduzeće, ne stranka ), 1.220 sadnica na teritoriji celog Grada, a Južne vesti izveštavale su o sadnji i najavama. Poslednji put pre 3 dana o najavi da će umesto kedrova biti zasađeno 90 novih sadnica na različitim lokacijama u Nišu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Igor Stole ex student Ekonomskog.

    13:10 // 8. 12. 2020.

    Poštovana dopisnice Vama ispod časti da pričate sa profesorom Ekonomskog fakulteta?
    Da li ste svesni šta ste izjavili?
    Nemate pojma!
    Vi bi trebali da zamolite te profesore, da vas saslušaju ako imate nešto da kažete..da se javite za reč.
    Zato nam je ovako kako nam je.
    Ali doćiće vreme kad će se svako vratiti onamo gde mu po logici stvari pripada mesto.
    Živi bili pa uskoro i dočekali.

  • Milutin Marković

    10:18 // 8. 12. 2020.

    To da gradonačelnica neće da razgovara sa građanima to je odraz njene kulture tj nekulture.Nisu samo posečena stabla problem već iizgradnja saobraćajnica u ul B Parovića.
    Zašto je uništen parking za najmanje 50 vozila.
    Gospođo gradonačelnice nije dovoljno da se slika pred kamere i da se daju lepa obećanja.
    Zašto je probijen rok izgradnje saobraćajnice u B .Parovića

  • Maja

    09:55 // 8. 12. 2020.

    Svi znamo da su drzavni sluzbenici sluge i da moraju da slusaju. Odabrali su drzavni posao. Oduvek bilo i bice.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: