Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:50, 1. 6. 2018.

| Politika

Klima popravljena, na datum “aerodromske” sednice se čeka "da odu gosti" sa gradske slave

Autor:M. ZirojevićIzvor:Južne vesti
Skupština Grada Niša
Kad će sednica?; Foto: JV

Više nema zvaničnih prepreka da se dugo očekivana sednica Skupštine grada o poklanjanju Aerodroma “Konstantin Veliki” državi održi, jer je klima u sali popravljena. Međutim, datum sednice se i dalje ne zna, a zamenik gradonačelnika Niša Miloš Banđur jedini nudi konkretno objašnjenje - čeka se da prođe gradska slava i da odu gosti, pa da sednica bude zakazana.

Istorijska "aerodromska" sednica čeka se već 2 meseca, a zvanično objašnjenje bilo je da se popravlja klima u sali u kojoj zasedaju odbornici. Ipak, iz Kabineta predsednika Skupštine poručuju da su radovi završeni pre par dana. Da je prostor Skupštine sada i zvanično u funkciji, pokazuje i to što je sastanak Ženske odborničke mreže održan danas tamo.

Predsednik Skupštine Rade Rajković nije bio dostupan za komentar novinaru Južnih vesti, a juče je za druge medije izjavio da će sledeće nedelje biti održan sastanak šefova odborničkih grupa na kojoj će datum biti konačno dogovoren. Predstavnici opozicije, Srđan Nonić iz Niške inicijative i Branislav Jovanović iz grupe “Niš, moj grad”, poručuju da nikakav poziv ni za taj sastanak nisu dobili.

Nema poziva, ne znamo kada će taj sastanak biti održan - kaže Nonić.

Da nezasedanje gradskog parlamenta nije institucionalna kriza tvrdi zamenik gradonačelnika Miloš Banđur, ali je u emisiji “Između redova” ponudio i originalno objašnjenje.

Sada imamo gradsku slavu, dok ne odu gosti, ne možemo time da se bavimo. Ali, u svakom slučaju, biće održana u zakonskom roku, štaviše odmah posle gradske slave biće zakazana. Nema razloga da se oko toga odugovlači zato što su svi koji pripadaju vladajućoj koaliciji jednodušni da je ovo dobra odluka - rekao je Banđur.

Zakonski rok za održavanje sednice je 90 dana od poslednje sednice, a kako je ona održana 23. marta, krajnji rok je 23. jun.

Podsetimo, gradska vlast odlučila je da pokloni aerodrom državi. Nezadovoljne tom odlukom, Nišlije su protestovale, a opozicija i građanska udruženja tražila su smenu gradskog rukovodstva. Ministarka saobraćaja došla je u Niš i rekla da referendum o predaji aerodroma nije potreban. Dodala je i da niška vazdušna luka nema nikakve veze sa koncesijom za beogradski aerodrom, ali je predsednik Vučić demantovao ministarku.

U debati Južnih vesti, učesnici su naveli da su "sva opravdanja za poklanjanje aerodroma laž". Vrh niškog SNS zatim pozvan je na tajni sastanak u Beograd. Konačnu odluku o svemu trebalo je da donesu odbornici Skupštine grada u utorak 10. aprila, ali je sednica odložena zbog, kako su saopštili iz Parlamenta, "dezinformacija interesnih grupa", a iz vrha niškog SNS-a najavili su Vučićev dolazak u Niš. Građani su na zboru, javnim glasanjem, odbili predaju aerodroma.

Ništa značajnije se nije promenilo ni nakon dolaska Vučića u Niš, osim što je on rekao da se neće ljutiti na odbornike svoje stranke koji glasaju po savesti.

Inače, iako je predsednik Skupštine grada Rade Rajković još za sredinu maja najavio sastanak šefova odborničkih grupa i sednicu na kojoj bi se odlučivalo o budućnosti niškog Aerodroma "Konstantin Veliki" u “što kraćem roku”, ni sastanka, ni datuma sednice još nema.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • vladan cvetanovic

    02:30 // 5. 6. 2018.

    A bre beogradjani, treba li vam tvrdjava...
    i banju imamo .....

  • Vlada

    17:26 // 3. 6. 2018.

    2 meseca se ceka na popravku klime. Sta je to neka super klima iz buducnosti pa ne moze da se popravi?
    2 meseca se ceka na popravku klime. Odbornici sve vreme primaju platu za nerad od 2 meseca , iz cijeg dzepa idu te pare, ajde da vidimo ko je posten i ko ce vratiti pare za taj nerad

  • razocarani SNS-ovac

    17:55 // 2. 6. 2018.

    Banđur je rekao da su ovi iz Inicijative strani plaćenici jer ih finansiraju USAID i ostali. Šta da kažemo na ovo, gde je USAID bila u poseti SNS-u: https://www.sns.org.rs/novosti/vesti/delegacija-usaid-u-poseti-srpskoj-naprednoj-stranci/
    Pa ko je ovde lud?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: