Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:02, 13. 2. 2011.

| Politika

Klinički centar Niš ruši Vladu Srbije

Autor:P.BlagojevićIzvor:Južne vesti, TV Zona
Slobodan Homen

NIŠ - Gostujući na niškoj TV Zona, državni sekretar Ministarstva pravde i funkcioner Demokratske stranke, Slobodan Homen, situaciju oko izbora direktora Kliničkog centra Niš ocenio je kao "skroz ozbilju aferu" koja predstavlja "kamen temeljac za narušavanje odnosa u Vladi Srbije".

Homen je kritikovao stav stranke G17 plus da "politiku stavi ispred struke" i gde se "više ne govori da li je neko stručan ili nije stručan, već da li je to kolacioni dogovor i da li ga je neko izneverio ili ne".

- Kada pravite dogovor između dve političke partije i kažete: da, toj i toj stranci pripada mesto direktora, ali se ne postavi pitanje ko će biti ta osoba, time dajete mandat stranci da predloži bilo koga! Ja apsolutno ne sumnjam da, ukoliko je Upravni odbor doneo odluku, da su oni imali razlog i da ta osoba treba da obavlja tu funkciju, a da je manje bitno da li ta osoba dolazi iz DS-a, G17 plus, SPS-a ili neke druge stranke - rekao je Homen gostujući u emisiji "Poligon" niške TV Zona.

On je ocenio odluku odlazećeg direktora Kliničkog centra dr Srbobrana Trenkića (G17), da podnese ostavku na tu funkciju, ocenio kao besmislenu.

- Ako je nekom istekao mandat a nije izabrana nova osoba, on može biti samo u funkciji vršioca dužnosti direktora i potpuno je besmisleno da neko ko je vršilac dužnosti direktora podnosi ostavku, a njemu je, inače, istekao mandat. Naravno, to može neko da uradi principijelno, da bi pokazao slaganje ili ne sa nekom odlukom, ali sama činjenica da mu je istekao mandat obesmišljava odluku da podnesete ostavku, jer ne možete da pondnesete ostavku na mesto vršioca dužnosti, možete da prekinete da radite - rekao je Homen.


Vlada ugrožena

Govoreći o uticaju afere "Klinički centar" na stabilnost Vlade Srbije, Homen je odgovorio:

- Videćete da je ovo samo, možda ne inicijalna kapisla, ali problemi su mnogo širi, jer niko ne bi pravio probleme pa čak i da neko povodom toga daje izjave i da se dovodi u pitanje opstanak vlade, ali ako je pitanje principa pitanje opstanka Vlade, onda Vlada možda i ne treba da opstane, ali verujem da će nastali problem biti prevazidjen.
 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • nenad

    09:56 // 15. 2. 2011.

    Za G17 poruka:
    Odlazi cirkus iz naseg malog grada
    Bane kupi prnje

  • irenina drugarica

    00:37 // 15. 2. 2011.

    dajte profesorka, ne kucajte vise srceparajuce price o sebi. odlicni ste vi ali postoje i bolji. dosadno je citati vase komentare

  • irena

    15:31 // 13. 2. 2011.

    Ako nije problem da direktor KC ne bude neko iz DSa,SPSa,G17PLUSa,i da direktor treba da bude strucan a ne kandidat nekog iz vladajuce koalicije,zasto se na sednici UO KC nije glasalo o kandidaturi prf.dr.Ivane Binic vec je pod sumnjivim okolnostima andidatura proglasena nepotpunom?Manite se ljudi laznog morala...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: