Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:34, 21. 6. 2016.

| Politika

Ko će voditi niški SNS?

Autor:RedakcijaIzvor:Južne vesti
Zvezdan Milovanovi Kopernikus SNS
Među kandidatima za "prvog naprednjaka" i vlasnik TV Kopernikus Zvezdan Milovanović; Foto: FB profil

Ni posle više od godinu dana otkako je raspušten Gradski odbor SNS ne zna se ko će upravljati tom partijom u Nišu. Kao mogući kandidat se pominje čak i vlasnik TV Kopernikus Zvezdan Milovanović.

Kada bi u kladionicama postojala mogućnost klađenja na to ko će voditi niški SNS, verovatno bi kvote bile izjednačene ili bar slične sa imenima za novog gradonačelnika Niša.

SNS poverenik 8 godina bez unutarstranačkih izbora u niškom SNS; Foto: Arhiva JVZoran Perišić, Boban Džunić ili Darko Bulatović. Jedini kog nema na spisku za potencijalnog gradonačelnika, ali čije se ime pominje kada je u pitanju upravljanje niškim odborom naprednjaka je poznati niški privrednik i vlasnik TV Kopernikus Zvezdan Milovanović.

Niko od gorepomenutih do sada nije želeo da se izjašnjava čak ni o svojim namerama, a odgovor je skoro uvek isti - "nemam komentar".

Ništa različit odgovor nije dao ni Milovanović kog su novinari "Južnih vesti" upitali da li će preuzeti upravljanje SNS-om.

To nije zvanična informacija. Ne mogu ni da demantujem, a ni da potvrdim - kratko je odgovorio Milovanović.

Ipak, Dejan Jovanović član Izvršnog odbora SNS, kaže da je veoma iznenađen samim pominjanjem Milovanovića.

Prvi put čujem za to. Ja ne znam ni da li je on član Srpske napredne stranke - kaže Jovanović.

Anketa
Po Statutu te političke partije predsednik Gradskog odbora se bira po poprilično komplikovanoj proceduri koja između ostalog predviđa i prethodne izbore za predsednike mesnih odbora, čega nema ni u nagoveštajima.

Ipak, veliku neizvesnost nose unutarpartijska pravila koja omogućavaju predsedniku SNS Aleksandru Vučiću da sam odluči ko će, bar privremeno, voditi gradski odbor kao poverenik.


Niški SNS "bez glave" od osnivanja

Pune 4 godine od osnivanja SNS, Gradski odbor te partije u Nišu je funkcionisao kao "povereništvo". Tek krajem januara 2012. godine, svega 4 meseca pre lokalnih izbora, dekretom iz centrale stranke je za predsednika postavljen Zoran Perišić.

Unutarpartijski izbori u niškom odboru nikada nisu održani.

Zbog velikih sukoba među najvišim lokalnim funkcionerima je krajem marta 2015. godine vrh partije raspustio Gradski odbor u Nišu, a vrlo brzo je za poverenika postavljen Milan Stanojković.

Međutim, nakon što su pred aprilske izbore ove godine formirani izborni štabovi, oni su preuzeli upravljanje lokalnim odborima. Tako se na čelo niškog SNS, ponovo odlukom vrha partije, vratio Zoran Perišić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Momir Stojanović

    10:57 // 22. 6. 2016.

    Teško ko može sa pomogne niškom SNS. Što se grbo rodi vreme ne ispravi. Skloniti sve pomenute koji su privatizovali stranku, lične interese stavili iznad stranačkih, privući najurene intelektualce, saseći uticaj mešetara i lokalnih interesnih grupa... I još ponešto...

    • milan

      18:28 // 22. 6. 2016.

      Momo sa ovim što si rekao si upravu, Corbica koji im je rekao istinu najurise kog će oni da predstavljaju kada čekaju da im Vučić kaže ko će biti gradonacelnik i samo se ulizuju Beogradu i sve će on postaviti ovde. Nema razmišljanja svojom glavom nego kako drugi komanduje.

    • milan

      18:39 // 22. 6. 2016.

      a čuo sam da u toj stranci izbora nije bilo uvek su se neki poverenici postavljali eto to govori sve o Sns pa i je očekivati da kako Aca kaže tako će biti, ali su im i mesta ova slatka koja imaju i samo se pljuju između sebe. to govori o njima.

  • berlin

    02:47 // 22. 6. 2016.

    Dovedite onog lika sto je napravio da aerodrom ponovo radi. Jedina dobra stvar u gradu u zadnjih 4 godine.

  • Drug

    23:29 // 21. 6. 2016.

    Pitam se dali je Zveki prolupao pa se hvata u kolo sa ovima ili je iz svog neznanja ili znatizelje tu....Zveki brate seti se one narodne ko sa djavolom tikve sadi o glavu mu se lupaju

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: