Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:45, 5. 12. 2023.

| Politika

Ko je i za koliko iznajmio "Čair" za "kol centar" - i dalje kriju ugovor i ćute na zahtev

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
anketari 5
Ne žele da se predstave; foto: JV / Tamara Radovanović

Nepoznate ljude koji uz kafu i cigaretu telefoniraju, a za koje su Južne vesti saznale da su anketari koji pozivaju Nišlije i pitaju ih da ocene rad SNS-a i Aleksandra Vučića, građani danima viđaju u spoljašnjem delu Sportskog centra “Čair”. Kako je “Čair” postao SNS kol centar - ostaje nepoznato, jer iz Uprave nisu u roku odgovorili ni na zahtev za pristup informacijama od javnog značaja.

anketari 6 foto: JV / Tamara RadovanovićNajpre je anketare posetila ekipa televizije N1 i na pitanje: “Da li vi ovde radite?”, dobijali odgovor: “Pomeri se”, potvrđivali da nešto rade, ali ne i šta.

Slično se provela i novinarka Južnih vesti koja je 17. novembra zatekla punu terasu jednog dela Sportskog centra. Bili su tu i mlađi i stariji ljudi, okretali glave od kamere, dobacivali, a jedan od odgovora na pitanje “Zašto ste sada baš ovde, u ovoj grupi, ako niste radnica SC “Čair” bio je:

Jer mi se sviđa da stojim ovde i pijem kafu i pušim cigaru.

anketari 8 foto: JV / Tamara RadovanovićOkupljeni nisu odustajali i nisu hteli da kažu šta tu rade, sve dok im radnik obezbeđenja nije otvorio vrata, gde su u koloni, što brže, ušli.

Tako je spoljašnji deo Sportskog centra vrlo brzo ostao prazan, uz razbacane opiljke od cigareta, čaše od kafa, kašičice i punu kantu smeća. Novinarki Južnih vesti nije dozvoljeno da uđe.

anketari 1 foto: JV / Tamara RadovanovićUnutra su, kažu nezvanični izvori, anketari nastavili da pozivaju građane telefonom i ispituju ih o tome koliko su zadovoljni radom aktuelne vlasti i Aleksandrom Vučićem.

Direktorka SC “Čair” Branka Aranđelović najpre je tog dana rekla da je prostor izdat određenoj firmi, ali da SC “Čair” tamo nema pristup i da ne zna čime se ona bavi.

Ja da Vam kažem, ne znam. Unutra se nalazi firma, a šta rade i čime se bave, ja stvarno ne znam, niti mi imamo pristup. Mi smo kao sportski centar, a nama je to u interesu, izdali taj prostor, imamo i ugovor sa njima potpisan, ima tamo šifra delatnosti, šta rade, čime se bave i mi pošto smo izdali bukvalno na 24 sata, mi kao SC “Čair” nemamo pristup tamo. Šta rade, čime se bave i koga kontaktiraju, zaista ne znam. Naziv firme mogu da Vam dam za 15-20 minta - navela je direktorka.

anketari 2 foto: JV / Tamara RadovanovićMeđutim, tih 15-20 minuta potrajalo je više od dve nedelje, jer već toliko dugo iz SC “Čair” ne odgovaraju na zahtev za pristup informacijama od javnog značaja.

Pre slanja zahteva, novinarka je odgovore na pitanja o tome kojoj firmi, za koliko novca i na koji period je prostor izdat, više puta pokušala da dobije od Aranđelović, ali su izgovori bili od toga da je na hitnom sastanku do toga da ima privatne obaveze.

anketari 3 foto: JV / Tamara RadovanovićU međuvremenu, novinarka Centra za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) nakratko je bila deo agencije za hostese u blizini Luke Beograd i svedočila tamošnjim dešavanjima.

Da biste uopšte počeli da radite u kol centru potrebno je da vas neko preporuči. Zato je i novinarka CINS-a, da bi je preporučili, poslala poruku sa imenom, prezimenom i brojem telefona. Samo dan kasnije, ubačena je u WhatsApp grupu sa nazivom “CALL CENTAR 2023” i srpskom zastavom - pišu iz CINS-a.

Grupa je služila da svakodnevno zove građane i pita ih da li će glasati za Srpsku naprednu stranku. To je zapravo agencija za hostese. CINS je dobio informacije da je posao na isti način bio organizovan prošle godine, ali se to nigde ne spominje u finansijskom izveštaju izborne kampanje SNS-a.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ***

    08:38 // 6. 12. 2023.

    Ajde, iznajmili, ali je problem sto tamo sada rade zapisleni u opstini, Vodovodu, Mediani.

  • Torpedo

    19:46 // 5. 12. 2023.

    Kakav ,bre, ugovor, kakve pare ! Gospodji v.d. stiglo naredjenje, da su trazili i koseve i rukometne golove, morala bi da im da !
    A, njena izjava je produkt toga sto su joj rekli da svi koji ovde zive su veverice i da moze da lupeta sta hoce ! Ima da radi kako joj se kaze, ako urusi zakon, ima ko da je zastiti !

    • Istina

      06:39 // 6. 12. 2023.

      Bas tako, kao i jednu profesorku muzike u niskoj gimnaziji, koja celo polugodiste nije dolazila na cas, a juce dosla i podelila nam jedinice jer nemamo ocene.Cija li je i ko stoji iza nje? Jednu jedinu lekciju nije ispredavala.

  • "angažovala nas VLADA Srbije" tako su meni odgovorili na pitanje koja stranka vas je angažovala

    17:23 // 5. 12. 2023.

    SNS lažovi, ali ne vredi im jer GUBE i pored tajnih ( jovanjica) fondova za kupovinu glasova

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: