Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:18, 20. 2. 2024.

| Politika

Ko je politička prošlost Niša, a ko ruši jedinstvo opozicije - Stanković neće sa Jovanovićem

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
bane jovanović, đorđe stanković
“Niš, moj grad” i Novo lice Srbije najavili da će nastupiti zajedno na lokalnim izborima, Stanković se ograđuje od saradnje; ilustracija; foto: JV / Privatna arhiva

Nakon što su “Niš, moj grad” i Novo lice Srbije najavili da će nastupiti zajedno na lokalnim izborima u Nišu i pozvali druge predstavnike opozicije da im se pridruže, Đorđe Stanković iz Narodnog pokreta Srbije ograđuje se od saradnje s njima jer smatra da je Branislav Jovanović “politička prošlost”. Jovanović kaže da Stanković tako ruši jedinstvo opozicije i da je “seme razdora” nastalo kada je NPS “oteo” koaliciji “Niš, moj grad” odbornika u opštini Palilula.

Stanković navodi da Narodni pokret Srbije neće sarađivati sa bilo kakvom grupacijom kojoj Bane Jovanović pripada, pa bilo to i Novo lice Srbije - stranka sa kojom je NPS zajedno nastupio na prošlim izborima u koaliciji “Srbija protiv nasilja”.

Za ljude koji vide da je Bane u Novom licu Srbije i vide da je to neka stranka koja je sarađivala sa nama, mislim da je važno da znaju da sa njima ne planiramo da sarađujemo na lokalnom nivou - poručuje Stanković.

Razlozi su, dodaje, nepoverenje i nezadovoljstvo time kako Jovanović zastupa stavove građana u gradskom parlamentu. Smatra da je on u Skupštini Niša često napadao frakcije Srpske napredne stranke koje nisu na strani gradonačelnice, pa i same opozicione predstavnike.

Iako su Jovanović i predsednik Novog lica Srbije Miloš Parandilović rekli da saradnja sa SNS-om, SPS-om, Zavetnicima i radikalima ne dolazi u obzir, Stanković veruje da postoji mogućnost da Jovanović uđe u postizbornu koaliciju sa naprednjacima.

On je osoba koja ni u ovom momentu nije opoziciona, već gleda kako da uđe u parlament. On nije relevantan faktor na političkoj sceni. Smatram da je Bane Jovanović politička prošlost i da ne zaslužuje da predstavlja budućnost kada je reč o Nišu. To je moj i stav Narodnog pokreta Srbije, ali verujem da cela koalicija “Srbija protiv nasilja” ima sličan stav. To, naravno, ne mogu da garantujem - navodi Stanković.

Dok on tvrdi da je Jovanović uvek hteo da se nađe na njihovoj listi, Jovanović odgovara da ne zna kako je Stanković zaključio da su baš njega zvali.

Ne znam kako je sebe prepoznao. Oni imaju svoju koaliciju “Srbija protiv nasilja” i mi se ne mešamo u rad te koalicije. Nisu oni jedina opozicija - odgovara Jovanović.

Za Južne vesti kaže i da je “seme razdora” nastalo kada im je “otet” odbornik u niškoj opštini Palilula.

Pitao bih gospodina Stankovića - ako ne valjamo mi, kako mu valjaju naši odbornici, na primer, na teritoriji opštine Palilula? Imam i dokaze da je i sa drugim odbornicima iz grada razgovarao o tome da ih prebaci u NPS, a sve u pokušaju da rasturi našu koaliciju - priča Jovanović.

Veruje da je reakcija Đorđa Stankovića na udruživanje koalicije “Srbija protiv nasilja” i Novog lica Srbije posledica reakcije na taj prelazak odbornika u NPS.

Inače, mi smo imali sasvim normalnu komunikaciju. Čak smo bili njegovi gosti u kafićima u Kazandžijskom sokačetu, gde je celu koaliciju izvodio na piće. Odnosi su se poremetili kada je on oteo našeg odbornika - tvrdi Jovanović.

Smatra i da Stanković tako ruši jedinstvo opozicije.

Inače, Jovanović je na predstavljanju nove grupacije rekao da će oni biti tu “da ne dođu gori kad SNS ode s vlasti”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nicolo

    21:29 // 3. 3. 2024.

    Pa ako je Jovanovic novo lice Srbije, onda neznam sta da kazem.
    SMESNO

  • Ljiljana Djordjevic

    12:01 // 26. 2. 2024.

    Kada dugo zivite tesko, dozivite suzenje svesti...
    Za bavljenje politikom potrebno je iskustvo. Empirizam bilo poslovni bilo politicki je neophodan. Mlad vovek bez iskustva je pogresan izbor.
    Poruka opiziciji je...UJEDINITE SE!!! NE GUBITE VREME, AKO NISTE PLACENI ZA RAZDOR OPOZICIJE

  • Zika Zikica

    09:44 // 22. 2. 2024.

    Бане Јовановић није без мана, али је за овог институција!Био је председник Градске владе за време бомбардовања, директор "Нитекса", директор Дирекције за изградњу града Ниша...А шта је овај Станковић урадио у животу? Које су му квалификације и каријера?

    • Vlada

      16:12 // 22. 2. 2024.

      Zikice pa bio kad ga postavila stranka koja je bila na vlasti.Vise od 100 dana smo setali da bi on seo.A u Niteks ga Zivkovic postavioSve prevario.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: