Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:03, 23. 4. 2019.

| Politika

Ko su južnjaci u Đilasovoj stranci?

Autor:M. Zirojević, B. Antić, Lj. MitićIzvor:Južne vesti
ssp osnivačka skupština
I južnjaci među osnivačima: Foto: Lj. M.

U novoformiranoj Stranci slobode i pravde, jug Srbije predstavljaju 2 člana u Predsedništvu - odbornik Branislav Jovanović iz Niša i dosadašnja poverenica Levice Srbije u Leskovcu Mirjana Perišić. Od 70 članova Glavnog odbora, osmoro su južnjaci, a među njima ima vlasnika medija, bivših boraca, političara, ali i novih lica politike na jugu.

SSP je na političku scenu kročio u petak kada su u Beogradu izabrani Dragan Đilas za predsednika stranke, troje potpredsednika, 33 člana Predsedništva i 70 članova Glavnog odbora.

Niš predstavljaju veteran niške političke scene i višestranačja Branislav Jovanović i vlasnik Niških vesti i bivši gradski funkcioner DS Oliver Paunović.

Leskovac vrhu SSP daje 2 bivše članice Levice Srbije i jednu DS - Mirjanu Perišić u Predsedništvu, a Tatjanu Veličković i Jelenu Spirić u Glavnom odboru.

Perišićeva je bila poverenica LS u Leskovcu, a kaže i da nova SSP jeste levičarska stranka. mirjana perišić Leskovčanka Perišić u Predsedništvu; Foto: JV

Nastavlja se priča koju smo započeli pre 3 godine, samo kroz drugačije ime i sa jednom novom infrastrukturom, sa nekim novim-starim ljudima, sa većom finansijskom potporom i to bi trebalo da da neke nove rezultate - kaže Perišićeva.

Bar jedan besplatan obrok deci u školama, kao i osnivanje fonda za majke bez prihoda, pomoć učesnicima ratova, ulaganje u obrazovanje, neki su od ideja koje Perišićeva kaže da će ona i SSP zastupati.

Dosadašnja odbornica Demokratske stranke u leskovačkom parlamentu Jelena Spirić prelaskom u SSP želi da se “oproba” u nečemu novom. jelena spirić Iz DS u SSP; Foto: JV

Osnivanje nove stranke će sigurno poboljšati i osvežiti političku scenu i na nacionalnom i na lokalnom nivou - kaže Spirićeva.

Promene dresa u leskovačkom parlamentu zasad neće biti, jer će, kako kaže, nastaviti bojkot Skupštine, kao i ceo Savez za Srbiju.


Prokuplje, Kuršumlija, Blace: Gvozdeni puk, Levica i neki novi

U Glavnom odboru SSP biće Milomir Andrić i Vukomir Maslaković iz Prokuplja, Slavko Ilić i Dejan Milošević iz Kuršumlije i Branislav Đorđević iz Blaca.

Maslaković je novi igrač na prokupačkoj političkoj pozornici, a delimično i Milomir Andrić koji je bio deo grupe građana.

Mi smo došli u situaciju kada treba da se borimo za najosnovnija prava i ljudsko dostojanstvo koje jedan čovek pokušava da uruši preko svojih poslušnika na svim nivoima. Verujemo u program stranke, ne želimo da građane delimo na njihove i naše, hoćemo da uspostavimo nezavistan sistem i zakone koji će biti jednaki za sve, gde neće biti povlašćenih i nedodirljivih - kaže Andrić.

Branislav Đorđević iz Blaca bio je u Levici Srbije, a Ilić i Milošević iz Kuršumlije deo su Gvozdenog puka. ilic i milosevic Kuršumlijski tandem u SSP; Foto: JV

Pre svega zalagaću se za lustraciju svih nosioca političke vlasti kako na lokalu tako i u državi. Konkretno za Kuršumliju, ljudi koji trenutno vode grad više misle na svoj stranački i lični interes, nego na građane. Bukvalno su privatizovali sve institucije i podredili ih njima. To mora prestati, a naše aktivnosti i aktivnosti SSP neće prestati dok god ne srušimo ovaj bahati režim – rekao je Milošević.

Slavko Ilić je i odbornik u kuršumlijskom parlamentu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Petar I

    14:05 // 27. 4. 2019.

    Bane je za niške naprednjake Nikola Pašić.

  • Aleksandar Trajkovic

    07:00 // 25. 4. 2019.

    A DO SAD STE SVE UNISTILI, OPLJACKALI, PRODALI...
    NIJE BITNO KAKO SE ZOVETE NAROD VAS NECE

  • Marko

    18:49 // 23. 4. 2019.

    Svaki komentar je suvišan...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: