Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:10, 14. 7. 2022.

| Politika

Koalicija Albanaca na konsultacijama kod Vučića - ne žele u Vladu, traže razvojni fond

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
2 Šaip Kamberi foto JV
Prekid pasivizacije prebivališta, razvojni fond za Dolinu, promena Zakona o zastavi, zapošljavanje Albanaca - uslovi su koje je Koalicija Albanaca predala Vučiću ; foto: JV

Sprovođenje Sporazuma od sedam tačaka, prekid pasivizacije, razvojni fond za Preševsku dolinu, uslovi su koje su danas predstavnici Koalicije Albanaca izneli predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na konsultacijama za sastav nove Vlade.

Vučić je konsultacije sa predstavnicima stranaka koje su ušle u Skupštinu započeo jutros razgovorom sa predstavnikom Koalicije Albanaca Šaipom Kamberijem, koji je na petom glasanju u Velikom Trnovcu osvojio poslaničko mesto u budućem sazivu parlamenta.

Nakon sastanka Kamberi je na svom Fejsbuku napisao da su Albanci rekli Vučiću da im mesta u budućoj Vladi nisu prioritet, ali da jeste uključenost Albanaca u javne i državne institucije na lokalu i u regionu.

Prekid pasivizacije prebivališta, razvojni fond za Dolinu, promena Zakona o zastavi bile su tačke koje smo danas u ime Koalicije Albanaca predali predsedniku Republike Srbije. Učešće u vlasti, dok se ne integrišemo na lokalnom i regionalnom nivou, politički je koncept koji nije prioritet Koalicije Albanaca - napisao je Kamberi.

Podsetimo, posle 5 glasanja u Trnovcu izbori u Srbiji su konačno završeni. Dilema kome će pripasti preostali mandat, SPS-u ili Koaliciji Albanaca, rešena je u korist grupacije sa juga Srbije.

Šaip Kamberi jedini je predstavnik albanske nacionalne manjine u novom sazivu Skupštine, a kako je ranije rekao, sa demokratskim opozicionim strankama, kao što su Stranka slobode i pravde i Narodna stranka, ne može da sarađuje jer ne priznaju nezavisnost Kosova.

Inače, Dijalog o Sporazumu od sedam tačaka koji je Vlada Srbije usvojila, a zatim je zamrznut od 2018. godine, nastavljen je novembra prošle godine, a dok je tema prvog sastanka bilo obrazovanje, tema drugog sastanka bila je upravo zapošljavanje, uključenost Albanaca u državne institucije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Filozof

    23:40 // 14. 7. 2022.

    ... ne trazim ja orden vec boracku penziju, malu, skromnu, onakvu istu kao sto prima onaj general sa Dedinja ...

  • Milos

    17:57 // 14. 7. 2022.

    On bi pare od svih gradjana Srbije, al' ako moze da ta ista drzava prizna Kosovo, pa mozda i njih...

  • Gaga

    16:17 // 14. 7. 2022.

    Nema vise razvojnih fondova;neka traze investitora.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: