Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:33, 20. 9. 2016.

| Politika

Koalicija SNS i SPS u Vranju (ne)moguća

Autor:I. M.Izvor:Južne vesti
sns-vranje
SNS odlučan da ne sarađuje sa socijalistima; foto: JV arhiva

Iako Srpska napredna stranka u Vranju ima veliku i stabilnu većini sa svojim predizbornim i postizbornim koalicionim partnerima, a i izričito su protiv saradnje sa SPS, izgleda da će poslednju reč o mogućoj koaliciji dati lideri stranaka Aleksandar Vučić i Ivica Dačić.

Socijalsti su i zvanično pružili ruku naprednjacima i rekli da žele da sarađaju u Vranju, baš kao što već funkcionišu na republičkom nivou i u pojedinim opštinama i gradovima širom Srbije.

Iz redova Srpske napredne stranke ovakva mogućnost se isključuje o čemu svedoči i odgovor na dopis SPS u kome se odbija svaki vid saradnje, tačnije navodi se da njihov zahtev o eventualnim pregovorima neće biti ni razmatran.

800x600-konferencija-za-novinare-sps Antić (u sredini) čeka pregovore Vučića i Dačića; foto: JV arhivaIpak, vranjski socijalisti ne odustaju, a lider lokalnog odbora i donedavni gradonačelnik Zoran Antić očekuje da konačnu reč daju “više instance”.

Postoji dogovor na relaciji Vučić - Dačić o koalicijima na lokalu i mi smo na osnovu toga poslali dopis u Srpsku naprednu stranku. Dobili smo odgovor koji će biti prosleđen u centralu stranke - kaže Antić.

On dodaje da oni samo sprovode dogovor i da pretpostavlja da će o tome razgovarati i centrale stranaka.

Podsetimo, vladajuću koaliciju u Vranju trenutno čine SNS sa koalicionim partnerima iz SDPS, PUPS i Ujedinjene Romske partije sa 35 odbornika, SDS sa tri i JS sa sedam mandata, što je ukupno 45 mandata u skupštini sa 65 mesta. U opoziciju su trenutno pored socijalista i demokrate i jedan nezavisni odbornik.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: