Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:32, 8. 6. 2020.

| Politika

Koalicija partija Albanaca 16. na republičkoj izbornoj listi

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
Saip Kamberi foto JV
Nosilac liste koju je podržalo 11.730 ljudi je predsednik Opštine Bujanovac Šaip Kamberi ; foto: Južne vesti

Republička izborna komisija proglasila je izbornu listu pet partija Albanaca iz takozvane Preševske doline, a lista “Albanska demokratska alternativa - Ujedinjena dolina” će na glasačkom listiću biti pod rednim brojem 16.

Kako je nosilac liste predsednik Opštine Bujanovac i lider Partije za demokratsko delovanje Šaip Kamberi napisao na svojoj Fejsbuk stranici, listu je podržalo 11.730 ljudi, a među njima 4.800 simpatizera.

Pozivam sve Albance da podrže zajedničku listu i zahvale Republici Albaniji i ministru Cakaju na podršci - napisao je Kamberi.

Koaliciju partija Albanaca “Albanska demokratska altrenativa - Ujedinjena dolina” čine Partija za demokratsko delovanje (PDD) čiji je lider predsednik Opštine Bujanovac Šaip Kamberi, Alternativa za promene koju vodi predsednik Opštine Preševo Šćiprim Arifi, Demokratska partija bivšeg predsednika Opštine Bujanovac Nagipa Arifija, Pokret za demokratski progres (PDP) Jonuza Muslijua i Grupa građana Pokret za promene ispred koje je Sami Salihu.

Sporazum o zajedničkom nastupu na predstojećim parlamentarnim izborima je potpisan sredinom januara u Tirani, a ono što očekuju nakon izbora je uključenost u republičke institucije, prevazilaženje unutrašnjih razlika u takozvanoj Preševskoj dolini, više poslanika u Skupštini i bolje rezultate u oblasti manjinskih prava.

Inače, zajedništvo albanskih partija podržali su i ministar spoljih poslova takozvanog Kosova Gjauk Konjufca i ministar spoljnih poslova Albanije Gent Cakaj zajedničkom izjavom na zvaničnoj Fejsbuk stranici u kojoj piše da je ova koalicija od suštinske važnosti za podizanje nacionalnih prava Albanaca u Preševskoj dolini, tako da će podržati projekat “Ujedinjena dolina” do kraja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: