Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:58, 2. 5. 2012.

| Politika

Kocić: Neću voditi kampanju

Autor:B.G.Izvor:Južne vesti
kocic-slobodan-leskovac-ds

Gostujući u emisiji Južnih vesti "15 minuta" kandidat DS za gradonačelnika Leskovca Slobodan Kocić izjavio da nije vodio, niti planira da sprovodi klasičnu izbornu kampanju.

Kocić, koji je i aktuelni gradonačelnik, kaže da u Leskovcu nije bilo bilborda, niti plakata sa njegovim likom, pravdajući to svojom procenom da građani znaju šta je urađeno i da je "to mnogo bolja kampanja".

- Na osnovu onog što osećam i vidim na terenu i na osnovu onog što je urađeno u prethodne 3 godine, to mi uliva poverenje da će građani, a cenim da je sazrelo biračko telo, da će glasati na osnovu rezultata - rekao je Kocić.

Aktuelni gradonačelnik je rekao i da je Leskovac prvi grad u Srbiji koji je ispoštovao Zakon o smanjenju broja zaposlenih u javnoj administraciji, odnosno da je sa 1.965 broj zaposlenih smanjen za 333. Uz ocenu da je tada čak 70 posto budžeta išlo na plate zaposlenih i da je budžet izgubio svaku razvojnu komponentu.

- Osim toga, ono što je veoma bitno je da je u poslednje 3 godine budžet dupliran. 17 i po miliona evra je bio 2009. kada sam postao gradonačelnik, sada je 35 miliona. Pri tom, smanjivali smo sve gradske takse, ekološke, naknade za uređenje građevinskog zemljišta - rekao je Kocić.

Na pitanje kako je moguće da se prihodi smanjuju a dobit uvećava, Kocić je rekao da odgovor leži u knjigama.

- Preporučio bih svim svojim kolegama da pročitaju Kejnsa i njegov Princip multiplikatora. Dakle, jeftinije takse, jeftiniji inputi, a dolaze investitori, pa kroz plate radnika i porez se puni budžet - pojasnio je Kocić.

Ceo snimak razgovora možete pogledati u prilogu teksta.

 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nema ideja,cemu kampanja

    20:27 // 2. 5. 2012.

    Da je znao znao Kejns ko ce sve citati njegovo delo,za Leskovac bi prilagodio naslov koji bi shodno ucinjenom u poslednje cetiri godine glasio Princip manipulatora.

  • Aca

    17:25 // 2. 5. 2012.

    Realno, tim mi se nesvidja previse a clan sam stranke DS. Medjutim, od svih predhodnih gradonacelnika je najvise ucinio na razvoju grada (da se razumemo, grad je i dalje jedan od najnerazvijenih u Srbiji), najmanje je zaposlio u lokalnoj samoupravi...
    Jedina njegova(mozda nije njegova)greska je njegov sef kabineta Sasa Pesic.Decko ima zavrsenu samo srednju skolu, i pokusava da zavrsi Megatrend.Pa bolje da je zavrsio Visoku Polsovnu u Leskovcu(visa ekonomska), bar se vise ceni od Megatrenda.

  • ivana

    17:13 // 2. 5. 2012.

    Naravno za Kocica!!!!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: