Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:41, 2. 9. 2020.

| Politika

Kocić ostaje na čelu Medijane - za SNS opravdao funkciju manifestacijama i pronatalitetnom politikom

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Skupstina Medijana4; foto: JV

Iako su njegove tri godine na čelu Medijane obeležile brojne afere, odbornici najmnogoljudnije niške opštine ponovo su poklonili poverenje Nebojši Kociću i izglasali ga za predsednika. Iz Srpske napredne stranke u koju je preleteo i tako prvi put postao predsednik Opštine kažu da je opravdao funkciju i održao više od 250 manifestacija i događaja u svim oblastima života i rada.

Kocić je u opštinski parlament ušao pre 4 godine, ali na listi Koalicije “Niš, moj grad” kao kandidat Demokratske stranke, ali već 2017. prelazi u SNS i postaje predsednik Opštine Medijana. Skupstina Medijana3; foto: JV

Nakon preletanja i tri godine u fotelji koje su obeležile brojne afere - na današnjoj sednici koja je trajala 3 sata, 21 od 26 odbornika glasao je da Kocić ostane na toj funkciji.

Južne vesti su već pisale o partijskom zapošljavanju, što je utvrdila i Upravna inspekcija, upotrebi službene "škode" vikendima i noću, skrivanju putnih naloga, sumnjivim tenderima za solarna drva i plaćanju penala zbog tendera za podzemne kontejnere. Skupstina Medijana2; foto: JV

Deo tih afera za skupštinskom govornicom pomenuo je odbornik Dragoslav Ćirković, iako kaže da mu na tome ne zamera najviše, već na činjenici da nije učinio ništa da poboljša politički život u Medijani i njegov osnovni zahtev je da najmnogoljudnija niška opština ubuduće ima veći budžet i veća ovlašćenja.

Kocić je replicirajući Ćirkoviću indirektno Južne vesti nazvao tabloidnim medijem, što se dešavalo i ranije, a poznat je i po vređanju novinara. Skupstina Medijana8; foto: JV

Što se tiče nekih tabloidnih natpisa koji su ovde pomenuti, ja vas molim da ne verujete na sve što piše, podneta je anonimna krivična prijava u vezi solarnog drveta i dobili smo obrazloženje od Tužilaštva da ne postoji osnov, a to ću vam dati na uvid. Nismo hteli da se eksponiramo, da se objašnjavamo, jer znamo da to nema veze s mozgom. Za toliko razvlačenje po novinama nije bilo apsolutno nikakvog razloga. Što se tiče tih famoznih zapošljavanja moram i za to da vas demantujem, nije normalno da se raspisuje konkurs za savetnike, tu je ispoštovan zakon - rekao je Kocić.

Ćirkoviću je poručio da kao odbornik i u gradu i u opštini pomogne u tome da se Medijana više razvija.


SNS: Kocić opravdao funkciju

U biografiji koju je nova predsednica Skupštine u Medijani Vladmila Bojanić pročitala u ime Srpske napredne stranke koja ga je predložila za novi mandat pomenutih afera nema. Skupstina Medijana1; foto: JV

Pohvaljen je međutim što je za 3 godine održao više od 250 manifestacija i događaja u svim oblastima života i rada, a poseban akcenat stavio na unapređenje pronatalitetne politike i podrške roditeljstvu.

Nabrajala je potom manifestacije za koje kaže da su u njegovom mandatu najposećenije, kao i to što su postavljeni venjaci, podzemni kontejneri i uređene klupice u parkovima. Pohvalila ga je i za uspešno rukovođenje Kriznim štabom opštine tokom vanrednog stanja i zbog svega zaključila da se mnogo trudio i opravdao ulogu predsednika.

Skupstina Medijana7; foto: JV Kocićev prethodnih Milan Krstić, koji sada predvodi Rusku stranku, kritikovao je to što su mnoge manifestacije i značajni projekti ukinuti.

Ukinuli ste besplatna letovanja u Grčkoj, Igre na vodi, obuke neplivača, besplatne karte za plivanje i klizanje najboljim učenicima, gde su ti novci građana kada je to ukinuto? Umesto 3.000 dinara za polazak u školu dajete uniforme, pa valjda roditelji najbolje znaju šta deci treba. Medijanino kulturno leto, ovo što vi radite košta otprilike isto, a traje jedan dan. Ne mogu da verujem da se neko hvali time što su građani slali račune, a vi uzimate zasluge za to što ste kupili ultrazvučni aparat. Uspešno vodio krizni štab - a nestade 2.000 paketa - deo je Krstićevih kritika.

Novi-stari predsednik Kocić odgovara da su neke stvari ukinute, jer nema para za to, ali i da su umesto besplatnih letovanja odlučili da povećaju pronatalitetnu politiku. Tvrdi i da nije nestalo 2.000 paketa, već da je nastao manji incident, ali da je to procesuirano.


Ko su ljudi na čelu Medijane?

Na današnjoj sednici za zamenika predsednika Skupštine većinom glasova izabran je Žarko Ranković koji je u prošlom sazivu bio predsednik parlemanta ove opštine. Kocić je za zamenicu izabrao profesorku medicine u penziji Svetlanu Antić. Skupstina Medijana5; foto: JV

Novi većnici su profesorka Gordana Pešić, diplomirani inženjer zaštite životne sredine Ivan Nikolić, nekadašnja koordinatorka Kancelarije za mlade Maja Živković, Aleksandar Đorđević i generalni menadžer iz PUPS Miodrag Najdanov.

Odbornik Dejan Sovrlić, koji je na toj funkciji bio i u prošlom mandatu, napomenuo je da se nakon svega što je čuo oseća kao da nije bio u istoj opštini i istakao da su sve nabrojano zapravo uradili svi odbornici, a ne sam Kocić.

Pitao ga je zbog čega je promenio ceo tim, ukoliko su toliko dobro radili prethodnih godina, a kritikovali su i zamenu jednog većnika u poslednjem trenutku. Kocić kaže da su stari većnici dobili nove, veće funkcije i da nisu kažnjeni već unapređeni. Skupstina Medijana6; foto: JV

Narod je rekao svoje. Građani su ocenili naš rad, a mi obećavamo da ćemo u predstojećem periodu sve što budemo radili biti pod budnim okom javnosti. Sve započeto biće završeno, a biće i novih projekata. Želimo da naša opština bude lepša, blistavija, urednija, da služi za primer kao i do sada - rekao je Kocić.

Formirane su i odborničke grupe, a u opozicionoj "Niš moj grad" pored odbornika niške Skupštine grada Branislava Jovanovića koji će biti predsednik i njegovog zamenika Dragoslava Ćirkovića, je i Predrag Jovović iz Pokreta slobodnih građana. U drugoj opozicionoj odborničkoj grupi zajedno su Anđelka Lovrić (Metla), Dejan Sovrlić (Suverenisti) i Milan Krstić (Ruska stranka).

Šef odborničke grupe "Aleksandar Vučić - Za našu decu" je Miloš Gocić, a njegov zamenik Igor Todorović, dok su za na čelu odborničke grupe koalicije SPS-JS Igor Jovanić i Ivana Dinić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • !

    16:02 // 3. 9. 2020.

    Realno SNS je Niš izgubio. Sve opštine vode DS i URS kadrovi a grad bivša SPS ovka. Direktore da ne spominjemo odavno nisu SNS a veče grada isto nijedan kadar iz najveće stranke.Bravo Nišlije opet prvi obarate diktatore.

  • Voždovac

    10:22 // 3. 9. 2020.

    Ne svađajte se ko je iz Niša ili ne. Menadžer Najdanov je iz Niša. Išao u Voždovu. Desetinu godina.

    • Djunta

      00:15 // 4. 9. 2020.

      Bas nisko prezime ima ! Ne brukaj vozdovu skolu !

  • Fasader

    08:46 // 3. 9. 2020.

    250 manifestacija i događaja u svim oblastima života i rada a ni jednom nije okrečio zgradu opštine.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: