Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:08, 26. 5. 2017.

| Politika

Komisija za Etički kodeks ponovo odložena zbog kvoruma

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Sednica Komisije za primenu etičkog kodeksa Niš
Već dva puta se odlaže odlučivanje o smeni Upravnog odbora "Pčelice" i direktorke "Bubnja"; foto: JV/VM

Zbog nedovoljnog broja članova na sednici Komisije za primenu etičkog kodeksa, sastanak je ponovo odložen. Kako tvrdi predsednica ovog tela Marija Ranđelović, uprkos tome što su predsednici odborničkih grupa u Skupštini Grada obećali da će problem nepojavljivanja članova biti rešen, situacija se ponovila.

Da bi imali kvorum potrebno je da bude prisutno njih šestoro, a ovoga puta pojavilo se petoro - dva predstavnika SNS, po jedan iz Srpske radikalne stranke i Jedinstvene Srbije, kao i predsednica Ranđelović.

Ja ću ponovo zakazati tu sednicu, a sa tehničkom sekretaricom sam već razgovarala da, ako se ovo ponovo desi, mi pokrenemo inicijativu. Treba da vidimo zašto ti ljudi ne dolaze, da se smene i da se omogući rad komisije, jer se ona bavi zaista bitnim pitanjima - rekla je Ranđelovićeva.

S obzirom na to da se ova situacija ponavlja već 3. put, Ranđelovićeva je naglasila da se razgovaralo sa šefovima odborničkih grupa, koji su rekli da nije problem u namernom bojkotu, već da se samo radi o “neaktivnim članovima”.

Šefovi odborničkih grupa su na jednom od sastanaka našoj šefici odborničke grupe obećali da će, u okviru svojih odborničkih grupa, proveriti zbog čega su pojedini članovi komisije neaktivni, da će se potruditi to da reše i omoguće nesmetano funkcionisanje Komisije za praćenje primene Etičkog kodeksa - kaže Ranđelovićeva.

Inače, na ovoj sednici, kao i prošlog puta, trebalo je da se diskutuje o smenama članova Upravnog odbora “Pčelice” koji su odbili da smene Zorana Jonića sa mesta direktora, kao i smeni direktorke Specijalne škole “Bubanj”, zbog zloupotrebe službenog položaja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nebojša N.

    17:59 // 28. 5. 2017.

    A Engleski dom, zaboraviste ga !

  • Smuk

    18:32 // 26. 5. 2017.

    "Etički kodeks" ... u Srbiji ?
    To je izumrlo , zajedno sa dinosaurusima !
    A sastav je ... "reprezentativan" !!!!??????????

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: