Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:15, 28. 3. 2016.

| Politika

Komunalna policija: Stranke da ne lepe plakate gde stignu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
plakati
Ovako je bilo u predizbornoj kampanji; foto: JV arhiva

Ukoliko lepe plakate i stranački materijal na fasade, bandere, trafo-stanice ili druga mesta koja nisu predviđena za reklamiranje, stranke, pokreti i udruženja koja učestvuju na predstojećim izborima biće kažnjeni, upozoravaju iz niške Komunalne policije.

Izbori su raspisani za 24. april, a kampanja je trenutno u punom jeku. Iako po gradu još uvek nema velikog broja plakata i propagandnog materijala, u Komunalnoj policiji podsećaju na gradsku Odluku o oglašavanju koja reguliše gde i kako stranke smeju da se reklamiraju. 

Zabranjeno je lepljenje plakata, ispisivanje poruka ili na bilo koji drugi način prljanje ili oštećivanje spoljnih delova zgrada, pomoćnih objekata, poslovnih prostora, objekata i uređaja koji su postavljeni na površinama javne namene ili površinama u javnom korišćenju - podsećaju komunalni policajci.

Kontrolu će, kako kažu, pored komunalnih policajca vršiti i komunalni inspektori, a oni koji se ne pridržavaju pravila biće kažnjeni. Kazne za one koji ne poštuju odluku kreću se od 5.000 do 500.000 dinara.

Nišlije još pamte predizbornu kampanju za parlamentarne izbore 2014. godine kada su na rođendan lidera SNS Aleksandra Vučića plakati sa njegovim likom visili od bandere do bandere duž cele Voždove ulice.

Za njihovo postavljanje, kako je rečeno u gradskim upravama, dozvolu niti je ko tražio, niti je ko izdao. Komunalni inspektori su navodno izlazili na teren, ali javnosti nije poznato da je iko kažnjen.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milivoj

    01:29 // 30. 3. 2016.

    Ajde da vidimo te prijave i presude koje je sprovela komunalna policija. Ako samo pričaju to nije baš isto kao i kazniti za prekršaj. Ne potcenjujte narod, biće promena i u komunalnoj.

  • Ispade najveca pravda

    12:38 // 29. 3. 2016.

    komunalna policija idi begaj

  • Pristup prevazidjen

    12:37 // 29. 3. 2016.

    recimo ja bih u kampanju na lokalu ukljucio i umetnicku skolu, da od svih plakata, svih stranka, naprave mozaik, i ukrase neku vaznu zgradu ili instituciju ili cak i naprave skulpturu. Nase svakodnevice.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: