Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:23, 9. 9. 2019.

| Politika

Konačni rezultati u Medveđi: Koalicija oko SNS može sama da formira vlast

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
glasačka kutija
Naprednjacima 18 mandata; foto: V. K.

Nakon obrađenih rezultata sa svih 28 biračkih mesta u Opštini Medveđa, najviše mandata osvojila je koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke - od 25 odbornika njima će pripasti 18 mandata. Predsednik izborne komisije Ivan Kostić potvrdio je da su sve liste koje su učestvovale na izborima prešle cenzus.

Po konačnim rezultatima, na izbore je uzašlo 67,72% ukupno upisanih birača, a lista “Aleksandar Vučić – Zato što volimo Medveđu“ osvojila je 2.764 glasa, odnosno 64,79%.

Po 2 mandata osvojili su Srpska radikalna stranka, Koalicija za promene i Demokratska partija Bujanovca.

Srpska desnica osvojila je 6,52% i imaće jednog odbornika, kao i PUPS koji je osvojio 5,95% glasova. Radikali su osvojili 7,15%, Koalicija alternative za promene i demokratske partije 9,19%, i oni će imati po 2 odbornika, dok će PDD sa 6,4% glasova imati 1 mandat - kaže Kostić.

Dodaje da nije bilo nikakvih prigovora i nepravilnosti na jučerašnje izbore, a Opštinska izborna komisija će u toku dana zvanično objaviti rezultate.


SNS Medveđa: Građani pokazali odgovornost

Dosadašnji predsednik Opštine Medveđa, a po njegovim rečima, verovatno i budući, Nebojša Arsić kaže da su građani Medveđe juče odlučili o svojoj budućnosti.

Podrška našoj listi je bila velika (“Aleksandar Vučić – Zato što volimo Medveđu“, prim. aut.), što je još veća obaveza za nas. Imali smo veliku podršku Vlade Srbije, predsednik Vučić je obećao i razvoj Sijarinske banje, imamo velike planove za budućnost da Medveđa bude mesto iz koga ljudi više neće odlaziti - kaže Arsić.

Dodaje da je velika izlasnost na izborima rezultat zrelosti i odgovornosti stanovnika Medveđe, a da su izbori protekli u fer i korektnoj atmosferi.

Svako ko je bio u Medveđi je izašao i glasao, samo ko nije bio fizički juče nije glasao. Ni reči o bojkotu. Narod se ovoga puta odlučio za našu politiku i politiku Aleksandra Vučića. Baziramo našu budućnost na mladim ljudima, oni će biti deo tima koji će voditi Medveđu - kaže Arsić.

Na kolone džipova i automobila bez tablica koji su, prema svedočenju građana, kružili su Medveđom nema komentar, jer ih, kako kaže, nije video.

Ako mene pitate, bio sam toliko zauzet da ne znam na šta se tu misli. Zatekli ste me. Ja nisam video te džipove, najiskrenije, doduše bio sam zauzet u štabu - začuđen je Arsić.

Podsetimo, Pokret za razvoj Medveđe zatražio je poništavanje izbora, a iako predsednik izborne komisije tvrdi da su lokalni izbori prošli bez incidenata, građani svedoče da su kružili crni džipovi i automobili bez tablica, što je i potvrdio narodni poslanik Šormaz koji je rekao da je reč o funkcionerima SNS koji rade kao mašina i zato "melju opoziciju".

Zbog toga što je lider Srpske desnice MIša Vacić tokom izborne kampanje na društvenim mrežama postavio video u kojem pokazuje spisak onih koji u Medveđi primaju socijalnu pomoć, poverenik za zaštitu podataka o ličnosti Milan Marinović pokrenuo je postupak protiv Crvenog krsta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • tularac

    20:51 // 10. 9. 2019.

    jadan li je narod tamo..mogu misliti kakva je kampanja bila..vlast u Medvedji je sa o..š

  • Dušan

    12:40 // 10. 9. 2019.

    Svaka čast. Sve čestitke.

  • Saska

    10:32 // 10. 9. 2019.

    Narod vrednuje rad sns , koji radi za dobrobit svog naroda.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: