Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:03, 9. 12. 2018.

| Politika

Kosovo: Kompromis ili zamrznuti konflikt?

Autor:M. J.Izvor:Južne vesti
Kosinus
Da li je bolji sporazum ili zamrznuti konflikt; foto: print screen/Youtube

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković i istoričar Veljko Đurić Mišina u serijalu razgovora Kosinus agencije Fonet govorili su o različitim mogućnostima, koje bi doprinele trajnom rešavanju pitanja Kosova.

Srbija nikako ne može prihvatiti opciju da ne dobije baš ništa po pitanju Kosova, smatra Stanković, pa razgraničenje ne uzima kao najgoru opciju.

Razgraničenje bi svakako bio bolan potez za Srbiju, mislim da bi to bio jako bolan potez i za kosovske Albance, imajući u vidu njihove maksimalističke ambicije da kontrolišu čitavu teritoriju Kosova, ali kada ne možete zajedno, možda je bolje da se razgraničite, pa da živite jedni pored drugih - priča Stanković.

Da je pak kasno naći kompromis, smatra drugi govornik u Kosinusu Đurić Mišina, a da se o svom viđenju situacije narod već izjasnio.

Referendum bi u ovom slučaju bio poželjan, međutim narod se već izjasnio na razne načine, dobar deo intelektualaca je već rekao. Postoje neke sitne ličnosti koje su kupljene, tipa predsednik Akademije i njemu slični, koji su za sitne pare pristali da igraju takvu igru, koju diktira akutelna vlast u Srbiji - kaže Đurić Mišina.

O tome da li je bolji sporazum ili zamrznuti konflikt, dijalog ili konferencija, šta misle o kompromisu, razgraničenju, stolici u Ujedinjenim nacijama, te koji su lični stavovi govornika o Kosovu, pogledajte u Kosinusu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Balansero

    15:04 // 10. 12. 2018.

    Nije tu nista zamrznuto, tv pretplata ce biti veca a sa njom poskupeti struja, gorivo i mnogo toga jos kako bi izbalansirali vece takse na Kosovu.

  • Ранчин Поток

    21:23 // 9. 12. 2018.

    Кад поједине врсте ХРАНЕ желимо да САЧУВАМО ми их ЗАМРЗАВАМО.

  • Krajnje je vreme

    12:51 // 9. 12. 2018.

    Da li to znaci Time?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: