Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:46, 6. 11. 2021.

| Politika

Krenula "mobilizacija" naprednjaka sa juga za sednicu stranačke skupštine

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
busevi miting
Spremaju se autobusi; ilustracija; foto: JV

Odložena skupština Srpske napredne stranke na kojoj bi trebalo da izaberu novo rukovodstvo održaće se u subotu, 13. novembra, a pripreme "južnjaka" za odlazak u Beograd uveliko su u toku. Mobilizacija članstva i simpatizera krenula je i po javnim preduzećima i ustanovama, svedoče sagovornici Južnih vesti, a kvote za broj po gradovima i okruzima već se, kažu, polako pune.

Skupština SNS-a više puta je dosad odlagana, a poslednji u oktobru zbog, kako je tada saopšteno, nepovoljne epidemiološke situacije. U danu kada je saopšteno da se izborna skupština stranke odlaže za 20 dana, preminule su 52 osobe, a novozaraženo je bilo 5.657 ljudi. Poslednjih dana i nedelja od korone, prema zvaničnim podacima, svakodnevno umre više od 60 ljudi, a broj pozitivnih na dnevnom nivou je iznad 6.000.

Ipak, za sada nema naznaka da će biti ponovnog odlaganja, a u prilog tome govori i što su pripreme uveliko u toku.

Potpredsednik SNS-a Miloš Vučević rekao je ranije da će skupštini stranke prisustvovati 4.000 delegata, ali će tom događaju koji će se održati u "Beogradskoj areni", prisustvovati mnogo više članova i simpatizera stranke iz cele zemlje.

Kako Južne vesti saznaju od izvora iz te stranke u Nišu trenutno se održavaju sastanci po mesnim odborima, a očekuju da se na skupštini poverenici te stranke za određene gradove i opštine zamene predsednicima odbora.

Ljudi se uslovljavaju, ko ne želi da ide, neće dobiti ništa. Oni koji ne odu, dobiće otkaz. To je naređenje Bojana Bajagića i Izvršnog odbora. Naročito je kritikovan zbog slabih rezultata opštinski odbor na Paliluli - saznaju Južne vesti u SNS-u.

Komentar o tome nismo dobili od Bajagića, člana Izvršnog odbora SNS-a, koga poslednjih godina opisuju kao alfu i omegu odbora u Nišu i Pirotu. On se nije javljao na pozive novinara, pa za sada nije poznato koliko Nišlija će prisustvovati skupu u Beogradu. Nije poznato ni koliko će Piroćanaca tog 13. novembra putem Beograda jer ni poverenica Pirotskog odbora Dragana Tončić nije odgovarala na pozive.

Ono što se zna jeste da aktivno rade na obezbeđivanju podrške i iz Niša i Pirota, a članovi SNS-a koji rade u javnom sektoru imaju zadatak da pored svog obezbede prisustvo još nekoliko ljudi.

Identična situacija je i u drugim gradovima i opštinama na jugu. U Prokuplju su, saznaju Južne vesti, direktori javnih preduzeća i škola već dobili instrukcije da pozivaju ljude, a kvota za prisustvo na skupu naprednjaka u glavnom gradu za ceo Toplički okrug je 1.000. 2 bela palanka, pripreme za miting 2 (1) Sprema se nova ekskurzija do Beograda; ilustracija; foto: Lj. F.

Naređeno je zaposlenima da mobilišu i prijatelje i rodbinu. Članovi SNS-a nevoljno pristaju, plaše se zbog kovida, ali verujem se svi odazvaju jer su ucenjeni zbog posla. Ko ne može da pođe, mora da obezbedi nekog iz okruženja - kaže Prokupčanin zaposlen u jednoj od tamošnjih škola.

Nezvanično informacije iz Vranja otkrivaju da bi u tom gradu trebalo da sakupe oko 1.000 ljudi, a osim radnika po javnim preduzećima članovi partije moraju da obezbede i još nekoliko osoba koje bi krenule sa njima.

Opštinski odbor SNS-a u Bujanovcu mora da obezbedi 3 autobusa za skupštinu, saznanja su odbora Narodne stranke u toj opštini, a predsednik tog odbora Saša Arsić kaže i da je lično bio prisutan kada su ugovarali odlazak u Beograd.

Igrom slučaja bio sam prisutan kada su dvojica aktivista SNS-a iz Rakovca na proslavi u manastiru Prohor Pčinjski saopštili šefu voznog parka u Domu zdravlja Bujanovac, u prisustvu direktorke, da mora dati slobodan dan trojici vozača koji su primljeni na određeno vreme. Kasnije je jednom od vozača prišao aktivista SNS-a iz Rakovca Ljubisavljević i saopštio vozaču da ukoliko planira da mu produže ugovor da mora poći i povesti najmanje još jednog sa sobom u Beograd - kaže Arsić.

"Mobilizacija" naprednjaka aktivna je i u Leskovcu, članovi SNS-a koji rade vikendom već uzimaju slobodan dan 13. novembra, a kako potvđuju aktivisti lokalnog odbora u tom gradu, autobusi se rezervišu i članstvo i simpatizeri se spremaju na put.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vojce

    21:16 // 8. 11. 2021.

    Sada uz sendvic dobijaju i jogurt ;-) Ako ako organizujete NARODE PAMTI ko ti davao sendvic i zdusno se uvlacio velikom vodji Ti se kada ovi odu prvi da bace kamen ;-) Sve se bre vec odigralo sve ovo doje kao DEZA VU Jos se nadaju pobedi I primetih da sada Frigo i kompanija ne ide autobusom SADA SE ELITA ODVAJA I IDE KOMBIJEM NECE SA OBICNIM SVETOM DA SE GURA :-)

  • Probajte da ih pozovete

    23:40 // 7. 11. 2021.

    Pitam se da li će na Miting poći ova gospoda iz Gradske uprave što uopšte nisu u stranci a imaju pozicije samo tako
    pa to su jelte sve neki Ekonomski Pravni i Aj ti stručnjaci koji su iskamčili funkcije u novoj sistematizaciji i sada samo čekaju Aprila sunovrat ludila i eto njih opet u Žuto plavoj partiji kao nekada pre petnaest godina kada su brisali patos sa ljudima i primali tri plate u jednoj

  • Smuk

    18:33 // 7. 11. 2021.

    Neka mi neko posle kaže da ne volimo mufte i džabe ... pa makar i na naš račun.
    Samo "dostojanstveni lizoljub" u ono onome ko te 'lebom vezao za njega !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: