Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:00, 27. 2. 2014.

| Politika

Krše propise i time se hvale

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
Aktivisti SNS u
Uspešno realizovana "Akcija plakatiranja"; Foto: Srpska napredna stranka

Ne samo da su lepljenjem predizbornih plakata po banderama, izlozima i podvožnjacima prekršili propise, funkcioneri SNS su fotografije "plakatiranja" objavili i na zvaničnoj Fejsbuk stranici stranke. Autoput-SNS Aktivisti SNS lepe plakate kod uključenja na autoput

Pored stranačkih aktivista u albumu "Akcija plakatiranja", koji je objavljen juče popodne, na fotografijama se vidi i predsednik Opštine Palilula Boban Džunić koji posmatra lepljenje, dok opštinski većnik iz Medijane Uroš Radulović i lično lepi plakate po izlogu prodavnice.

Fotografija ima iz svih delova grada - od centra, preko Bulevara dr Zorana Đinđića i parka Svetog Save do Ulice Vojvode Putnika, kod kasarne Bubanjski heroji.

Uros-Radulovic Uroš Radulović u akciji; Foto: Srpska napredne strankaPored nekoliko mesta na kojima je lepljenje reklama dozvoljeno, kao što su "kupole" u Obrenovićevoj ulici, na fotografijama se vidi da su plakati sa predizbornim porukama Srpske napredne stranke postavljani najčešće tamo gde je to zabranjeno - po banderama i fasadama zgrada, ali i po izlozima zatvorenih prodavnica.

Šef komunalne inspekcije Opštine Medijana Saša Markišić kaže da njihovi inspektori još nisu podneli nijednu prijavu zbog kršenja gradskih propisa u predizbornoj kampanji, ali da "sve evidentiraju".

- Mi ćemo da radimo naš posao... Mi smo u obavezi da sve to registrujemo i da znamo, da imamo slike, zapisnike, sve - kaže Markišić.

Inače, Odlukom o oglašavanju koju je usvojila upravo aktuelna gradska vlast i to pre samo 2 meseca, za lepljenje plakata na nedozvoljenom mestu je predviđena kazna od 10.000 dinara za pojedinca i 50.000 dinara za pravno lice.


Kazniće sami sebe?

Boban Džunić nadgleda akciju lepljenja plakata Boban Džunić (prvi s leva) nadgleda lepljenje plakataUpitan da kao predsednik Opštine odgovori da li su opštinski inspektori u dosadašnjem toku predizborne kampanje protiv neke stranke već podneli prijavu zbog lepljenja plakata na nedozvoljenim mestima i da li će prijava biti podneta i protiv Srpske napredne stranke, Boban Džunić kaže da će Opština "držati zakona".

- Komunalna inspekcija Opštine Palilula postupiće po zakonu. Postupićemo po zakonu bez obzira o kom se licu radi - rekao je Džunić.

SNS-prodavnica Plakati na izlogu zatvorene prodavniceI na pitanje da li oseća odgovornost što je kao predsednik Opštine učestvovao u akciji tokom koje su svesno kršeni gradski propisi, Džunić, koji je i predsednik SNS-a u Paliluli, je bio jasan.

- Čim mi dostavite dokaze o tome, verujte mi, komunalna inspekcija Gradske opštine Palilula postupiće po zakonu - izričit je Džunić.

Predsednika Opštine Crveni Krst Darko Bulatović, takođe funkcioner SNS, rekao je da kontrola lepljenja plakata nije u njegovoj direktnoj ingerenciji. On je naglasio da će se ipak "zainteresovati za to".

- Nisam još dobio nikakvu prijavu nijedne stranke, niti inspektora za bilo koju stranku. Sve će imati ravnopravan status, i Srpska napredna stranka i bilo koja druga stranka. To nije sporno - rekao je Bulatović.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Tami Jaxi

    16:37 // 4. 3. 2014.

    Ej bre Vucicu sta radis,tvoji agitatori smaraju putem telefona,iz drzavnih firmi uzurpiraju kamione sa dizalicama da kace tvoje transparente po banderama ali predhodno prelepe natpise na njima SRAMOTA

  • Mali princ

    11:56 // 2. 3. 2014.

    Kada spojiš izjave i fotografije dobiješ vest za NJUZ Net. :D

  • Nenad

    00:10 // 2. 3. 2014.

    Da li će neka od stranaka da se pojavi i da obelodani načine finansiranja, što već duže vreme traži Transparentnost Srbija? Svaki plakat, reklama na tv-u, zakup sale itd košta mnogo. Odakle para za to

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: