Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:40, 14. 7. 2012.

| Politika

Krstić predsednik Opštine Medijana

Autor:P.B.Izvor:Južne vesti
opstina-medijana

Na ponovoljenom tajnom glasanju funkcioner URS Nebojša Krstić izabran je za predsednika niške Opštine Medijana sa 16 glasova ZA i 11 protiv.

Uz Krstića je izabrano i novo Opštinsko veće koje čine Gordana Livada (URS), Nebojša Vasić (SPS), Uroš Radulović (SNS), Bojan Cvetković (SNS) i Vladimir Vojvodić (DSS).

Deo prisutnih bio je iznenađen nakon što je predsednik Skupštine saopštio da je predlog dobio većinu od čak 16 glasova, pri čemu vladajuća većina ima 15 odbornika, a član SNS Mila Dimitirijević je prethodno tvrdila da neće podržati izbor Krstića za predsednika Opštine. (/slika3)

Odbornici Demokratske stranke i LDP protestovali su pre početka glasanja jer su se na poleđini glasačkih listića nalazili potpisi, dok su odbornici SNS, SPS, URS i DSS pre ubacivanja listića u kutiju redom prolazili pored Nebojše Krstića i pokazivali mu kako su glasali.

Odbornici vladajuće većine pokazuju Nebojši Krstiću glasački listić i pred njim ga popunjavaju.

Pri tom, pojedini odbornici su čak Nebojši Krstiću davali prazne listiće, koje je on zaokruživao i dodavao drugom odborniku da ih ubacuje u kutiju.

Predsednik Skupštine Opštine Momčilo Radojičić odbija da odgovori da li je on potpisivao glasačke listiće

Novinari Južnih vesti nisu uspeli da saznaju zbog čega su glasački listići bili potpisivani, niti ko ih je potpisivao. Niko od novoizabranih funkcionera nije znao odgovor na ovo pitanje, a predsednik opštine Nebojša Krstić izjavio da je "najverovatnije to uradio Momčilo Radojičić, predsednik Skupštine".

Međutim, Radojičić je ovo demantovao.

- Ne znam, ne znam, ne znam - rekao je Radojičić.

Podsetimo, sednica Skupštine otpočela je tokom prepodneva, ali je prekinuta nakon što nije uspeo prvi izbor za predsednika Opštine. Odbornica SNS Mila Dimitrijević saopštila je tada da neće podržati izbor Krstića za predsednika Opštine. Milan Nikolić i Nebojša Krstić Milan Krstić (levo) i Nebojša Krstić

U nastavku sednice novoizabrani predsednik predložio je lidera naprednjaka Milana Krstića za zamenika predsednika Opštine Medijana, što je skupštinska većina prihvatila.

Opširnije o ovome možete pročitati u posebnom tekstu - ovde.


Nebojša Krstić

Rođen je maja 1964. godine u Knjaževcu, gde je završio osnovnu i srednju školu. 

Diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Beogradu 1989. godine, a 1996. godine je magistrirao na Medicinskom fakultetu u Nišu.

Specijalizirao je kardiologiju 1999, a doktorirao 2005. godine. Iste godine stekao je i zvanje primarijusa.

Jedan je od osnivača G17 plus u Nišu.

Marta 2011. godine je postavljen je za pomoćnika direktora Kliničkog centra Niš.

Kompletnu biografiju Nebojše Krstića možete pogledati u rubrici "Ko je ko?"

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Osnivač

    20:14 // 17. 7. 2012.

    Zajedno sa Bananom u: SPO-u, Pravdi, Srpskoj pravdi, G17 i URS-u. Povezani su pupčanom vrpcom... Zajedno menjaju i adresu stanovanja (u zavisnosti u kojoj opštini su izbori za odbornike!

  • Jelena

    02:51 // 17. 7. 2012.

    Postovani Branislave Petrovicu, nisu bas svi na ovom svetu skloni mahinacijama na koje ste, izgleda, svi navikli. Samo smo hteli da napisemo pozitivne komentare o lekaru za kog se ispostavilo da smo imali prilike ga upoznamo. Moja kuca nije moje radno mesto, a niko iz drustva nije clan ni jedne stranke, radimo na razlicitim fakultetima. Nije lose da obnovite pravopis, pise se: "cete" i "na radnom mestu"! :-)

    • Jova

      20:11 // 17. 7. 2012.

      Ispriča nam danas na TV-u, poštovani Dr Nebojša, kako postoje zakoni i propisi i izborne procedurei to ponovi onako nemušto više puta !!!
      Samo ništa ne reče što se toga nisu pridržavali i što nisu poštovali !!!
      A i posle njega onaj Radoičić priznade da je on potpisivao listiće, izmislio čovek novu proceduru i propise !!!
      Neće sve na silu u životu ! Ili može ! Al obično kratko traje !!!

  • Miško Ristić

    21:53 // 16. 7. 2012.

    Bilo koja tema koja se tiče politike, pa i ova sramota URS-a i SNS-a, završava se ovde u komentarima unutarstranačkom borbom DS-a.
    Kod DS-a je ista situacija kao sa SPS-om i JUL-om devedesetih godina. Bila je opšta jurnjava ko će pre da se učlani radi pozicije i leba bez motike.
    A kod G17 je evidentno da su se osnivači povukli iz politike nakon svrgavanja Miloševića, da bi se bavili svojim poslom, jer su eksperti i vodeći ljudi u svojim profesijama. A onda su pohrlili eksperti za lov u mutnom, bašibozuci, otpadnici iz drugih partija i ostala gamad. Dočekali smo da po kadrovskom sastavu i ljudskom potencijalu G17 bude gori i od radikala iz njihovog najblistavijeg perioda.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: