Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:04, 29. 8. 2012.

| Politika

Kuršumlija: i predsednik DS na prinudnom radu

Autor:N.M.Izvor:Južne vesti
490x370-490x370-KURSUMLIJA-PANORAMA.jpg

Opštinski odbori Demokratsre stranke i Ujedinjenih regiona Srbije u Kuršumliji apeluju na nadležne da zaustave torturu koju nad radnicima vrši vladajuća koalicija SNS- NS- DSS u ovoj opštini.

Kao primer te torture, demokrate navode da je predsednik demokrata Milan Nikolić, koji je zaposlen u Narodnoj biblioteci u Kuršumliji, angažovan je na čišćenju Kuršumlije.

Članovi DS su iz tog razloga podneli prijavu Zaštitniku građana Srbije u kojoj su naveli da su, pod prinudom svojih šefova i direktora iz redova SNS, morali da učestvuju u akciji čišćenja.

- Kuršumlijska opštinska vlast ovakvim postupcima ima isključivo za cilj obračun sa političkim neistomišljenicima i doneta je tri nedelje nakon što je u Kuršumliji već formirana kažnjenička radna jedinica kroz koju je prošlo dvanaestoro članova DS i URS. Da bi čitavu ovu aferu prikrili, nedavno je Opštinsko veće donelo odluku da se, navodno, organizuju radovi na čišćenju grada do kraja septembra u kojima će biti angažovani zaposleni u opštinskoj upravi i javnim preduzećima, pod ingerencijom lokalne samouprave – kaže se u saopštenju koje je medijima uputio kuršumlijski DS.

DS poziva Ministarstvo za rad i socijalnu politiku da ispita slučaj ugrožavanja zaposlenih u javnim preduzećima u Kuršumliji. Sapštenje je medijima uputio i URS u kojem takođe apeluje na nadležne da zaustave nezakonitost ponašanja direktora u javnim preduzećima Kuršumlije.

- Nismo mi protiv toga da grad bude čist. Ova akcija nije osmišljena da se očisti grad od smeća i korova, nego da se  „očiste radnici članovi URS-a sa svojih radnih mesta” i tako oslobode radna mesta, da bi sadašnja vlast u Kuršumliji mogla ispuniti predizborna obećanja i zaposliti  svoje članove iz SNS, NS i DSS. Ako pojedinci misle da mogu pretnjama, otkazima i zastrašivanjm da vladaju Kuršumlijom grdno se varaju. Ovim činom oni nam daju veću snagu da se borimo protiv diktature i političkog progona - kažu članovi kuršumlijskog URS-a.
 


Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • svedok

    12:27 // 31. 8. 2012.

    molim ih sve da pokazu svoje kvalifikacije i strucno zvanje kao i to sta su i ma kom radnom mestu radii do sad pa ce javnost proceniti ko je ko i da li je to progon ili pravda

  • retko realni

    08:13 // 31. 8. 2012.

    Za osudu je svaka vrsta revanšizma jer tome u Srbiji nema kraja ali..... U čemu je ovde problem, problem je što su svi ti partijski kadrovi kako DS-a i URS-a tako i ovi iz SNS-a, SPS-a i DSS-a obične polupismene jajare koje su vlast iskoristile da sebe i svoje uguraju u javna preduzeća i ustanove pa sad ko je na vlasti on može da maltretira ove druge. Da je neko od tih bogom danih lidera uspešan poslovni čovek, privatnik, poljoprivrednik i da ne zavisi od budžetske plate niko ga na ništa nebi mogao naterati a ovako jajare nesposobne glođite sebi kosti do iznemoglosti. Problem je što običan narod od Vas ne može da živi!!!!!!!!!!

  • Aleksandar Ilic

    09:36 // 30. 8. 2012.

    jadan, bas mi ga zao

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: