Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:03, 27. 8. 2012.

| Politika

Kuršumlija: otvoreno pismo DS-a

Autor:N.M.Izvor:Južne vesti
490x370-KURSUMLIJA-PANORAMA.jpg
Kuršumlija

Predsednik Opštinskog odbora Demokratske stranke u Kuršumliji Milan Nikolić uputio je otvoreno pismo javnosti i lokalnim funkcionerima SNS u Kuršumliji u kojem komentariše desetodnevnu aferu „čišćenja Kuršumlije” koju je organizovala lokalna vlast: SNS- DSS- NS.

U pismu se, između ostalog, navodi da ne postoji dilema oko toga da li Kuršumlija treba da se očisti ili ne, ali da je akcija dobila politički karakter.

- Problem higijene Kuršumlije ne postoji od skoro i nije problem samo vlasti, ma ko da je vrši, već i građana Kuršumlije, a ogleda se pre svega u pomanjkanju svesti da je to naš grad i da smo mi ti koji ga činimo urednim i lepim ili obrnuto – neurednim, prljavim i zapuštenim. Međutim, ukoliko i takva akcija dobije politički, odnosno, pre bi se moglo reći politikantski kontekst, onda se suštinski veoma pozitivna i neophodna akcija obesmišljava i postaje predmet političkih prepucavanja i tema za prepucavanje kafanskih politikanata, što svakako ne ide u prilog nikome, a ponajmanje Kuršumliji i Kuršumličanima - naglasio je Nikolić u pismu.

On je podsetio da je DS, dok je bio u vlasti, u više navrata sprovodio akciju čišćenja, ali „animirajući građane da uzmu učešće, a ne prisiljavajući bilo koga, a ponajmanje političke neistomišljenike”.

- Zaista ne želimo da jednu opšte korisnu akciju diskreditujemo na bilo koji način, već isključivo upućujemo apel da se ta preko potrebna akcija sprovodi poštujući dostojanstvo svih učesnika, bez obzira na političku opredeljenost. Ni najmanje ne želim da naš grad po ko zna koji put dospe u žižu javnosti po političkim ili kvazipolitičkim prepucavanjima i na taj način izaziva podsmeh i sažaljenje, što je svakakao najgore - ocenio je Nikolić.   


Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: