Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:27, 14. 9. 2020.

| Politika

Kvaka 23: Sporazum u Vašingtonu je obećanje, nije pravno obavezujuć

Autor:FonetIzvor:Fonet

Da je sporazum o ekonomskoj normalizaciji odnosa Beograda i Prištine potpisan u Vašingtonu vid obećanja, ali ne i pravno obavezujuć, rekao je u emisija Kvaka 23 redovni profesor međunarodnog javnog prava na Univerzitetu u Notingemu Marko Milanović. On smatra da su dešavanja u Beloj kući izvedena tako da gode Donaldu Trampu i njegovim glasačima, a zbog predstojećih izbora u Sjedinjenim Američkim Državama.

U skladu sa tim, Milanović kaže da je za ostvarivanje tačaka iz sporazuma važno i ko će pobediti na izborima, te da se recimo preseljenje srpske ambasade iz Tel Aviva u Jerusalim neće ni dogoditi ako pobedi Džo Bajden.

Ono što je potpisano je sporazum, ali nije međunarodno pravno obavezujuć sporazum, to je obećanje. Sankcija je reputaciona, iznerviraćete administraciju Donalda Trampa i on će vam se osvetiti - kaže Milanović.

Iako smatra da jeste poštovanje poziv na razgovor kod predsednika Sjedinjenih Američkih Država, kaže da je slika koja je izašla iz Bele kuće bila sve samo ne poštovanje. Sve je to namerno tako organizovano, priča Milanović, jer takva slika godi Trampu i njegovim glasačima.

Tramp sedi za onim svojim "odlučnim" stolom, a onda su stavili dve hoklice za ova dva mučena čoveka koji to potpisuju. Ili ti njihovi bilaterlani razgovori su trajali pet minuta, za pet minuta ne može ništa konkretno da se uradi, niti Tramp ima pojma o Srbiji i Kosovu, ne zna gde su na mapi. Tramp sedi ustoličen na prestolu, dok Hoti i Vučić sede u stoličicama, kao ponizne sluge koje su došle kod gazde da mole - kaže Milanović.

Celu emisiju Kvaka 23 agencije FoNet pogledajte u tekstu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jovan

    11:48 // 14. 9. 2020.

    Ove tvrdnje apsolutno nisu tačne. Ovde se ne radi o "Međunarodnom javnom pravu" već o "Međunarodnom ratnom pravu" i sva dešavanja u Vašingtonu se moraju sagledavati sa stanovišta "Međ. ratnog prava" , a ne "međ. javnog prava". Moje tvrdnje, za navedeno u komentaru, ko želi da pogleda istini u oči, lako može da proveri !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: