Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:39, 5. 8. 2014.

| Politika

LAF: Tužilaštvo da reaguje na partijsko zapošljavanje

Autor:A. S, S. J.Izvor:Južne vesti
sud
Na potezu Tužilaštvo, arhivska fotografija

Povodom audio-snimka o partijskom zapošljavanju u Opštini Medijana, oglasio se niški Lokalni antikorupcijski forum, koji zahteva da Tužilaštvo pokrene istragu.

U podnesku LAF-a navedeno je da bi Tužilaštvo samoinicijativno, a po službenoj dužnosti, trebalo da preduzme istražne i druge radnje i pokrene krivični postupak protiv odgovornih ukoliko utvrdi postojanje nekog krivičnog dela u ovom slučaju.

- Bez prejudiciranja rezultata istrage, a na osnovu dostupnih podataka, LAF smatra da postoji mogućnost da su prilikom partijskog dogovora o zapošljavanju u Opštini Medijana izvršena krivična dela zloupotreba službenog položaja, trgovina uticajem ili povreda prava na zapošljavanje, kao i da su prekršene pojedine odredbe Zakona o radnim odnosima u državnim organima i Zakona o državnim službenicima - stoji u saopštenju.

Podsetimo, na audio-snimku koju su objavile Južne vesti čuje se tek izabrani predsednik Opštine Medijana Zoran Stojanović, koji izveštava visokog funkcionera SNS Darka Bulatovića o dogovoru o zapošljavanju u Opštini sa SPS-om i URS-om.


Stojanović: Hteli smo da budemo humani

stojanovic Zoran Stojanović tvrdi da nije učestvovao u pregovorimaNovi prvi čovek Medijane kaže da je na snimku njegov glas i da je on “samo podnosio izveštaj i da nije bio učesnik” u pregovorima.

Pojašnjava da je dogovorima planirano zapošljenje šestoro radnika koji su već radili u Opštini Medijana, a koje je doveo bivši predsednik Dragoslav Ćirković.

- Nije korektno da ljudi koje je doveo Ćirković rade ovde 3,5 godine, na ugovore od po 3 meseca. Humano je i ljudski u današnje vreme pružiti nekom šansu i ukazati mogućnost da egzistencijalno njihova porodica preživi - rekao je Stojanović.

Od 8 radnih mesta, za koliko je bio raspisan konkurs, dva su bila, kako je rekao Stojanović, za opciju kojoj on pripada, a to im se na kraju “vratilo kao bumerang”. Ipak, novi predsednik naglašava da na konkursnu komisiju niko nije uticao i da je logično da oni koji dugo rade u Opštini imaju više bodova na testiranju.

- Osobe koje su već radije na tim poslovima već su sigurno stekle dovoljno iskustvo i znanje za rad na tim poslovima. Pitanja su iz domena radnih mesta, ko je umeo da odgovori dobio je odgovarajuće bodove - zaključio je Stojanović.

On je podsetio da u poslednje dve godine u Opštini Medijana nije bilo zapošljavanja.


Ni Radojičić nije učestvovao u pregovorima

radojicic I predsednik Skupštine Radojičić nije zapošljavaoNa audio-snimku je pomenut i predsednik Skupštine Opštine Medijana iz redova SPS-a Momčilo Radojičić. Kako se čuje na snimku, on je insistirao na zapošljenju svog “svastičića”.

Ipak, Radojičić demantuje ove tvrdnje.

- Ja nisam imao kandidate za konkurs, niti je iko iz mog okruženja konkurisao i to se da proveriti. Nisam bio prisutan u toj priči vezanoj za taj snimak. Niko ni iz moje političke opcije, ni od mojih rođaka nije konkurisao za posao u Medijani - zaključio je Radojičić.

​Ovaj tekst je nastao u okviru projekta Unapređenje mehanizama odgovornosti u javnim finansijama koji Program UN za razvoj (UNDP) sprovodi uz finansijsku podršku Vlade Švedske (SIDA) bavi se podrškom istraživačkim novinarima i neprofitnim organizacijama u “potrazi za informacijama” o potrošnji javnih sredstava u Republici Srbiji. Svi stavovi i mišljenja proistekli u tekstovima istraživačkih novinara ne predstavljaju nužno stavove UNDP ili Vlade Švedske.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • BoyNick

    09:03 // 8. 8. 2014.

    Овај Зоран је неправазиђен! А шта то СНС добро ради у Нишу? Мени се чини да СНС ништа не ради, сем запошљавања партијских кадрова на измишљена радна места. Нека ме неко демантује.

  • Mladen Jovanovic

    17:20 // 7. 8. 2014.

    A Vi cete braniti svako, makar i najgore, delo svakog ko je deo SNSa! Cak i kada covek iz SNSa prizna javno ovakav lopovluk. Pa kakav ste onda Vi covek i na sta ste sve spremni za korist SNSa?

  • Zoran Jovanovic

    09:59 // 7. 8. 2014.

    Sns dobro radi za sada u Nisu promaseni zivoti samo znaju da kritikuju po naredjenju.

    • Mladen Jovanovic

      17:18 // 7. 8. 2014.

      Zorane Jovanovicu, verovali ili ne, neko u ovom gradu radi bez naredjenja u pokusavaju da zaustavi partijsku pljacku para gradjana, i to samo zato sto smatra da je lopovluk zlo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: