Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:47, 2. 10. 2013.

| Politika

LDP: Neka đaci sami odluče

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
ldp-logo.jpg

Niški odbor LDP-a protestuje zbog činjenice da se đaci primoravaju da učestvuju u akciji “I ja sam deo krsta” i poziva sve vernike da hrišćanstvo pokazuju svakodnevno.

Organizatori ove akcije, Gradska opština Medijana i Eparhija niška, najavli su da očekuju da se akciji paljenja sveća pridruže i niški osnovci i srednjoškolci, što u LDP-u ne podržavaju.

- Želimo da postavimo pitanje: "Zbog čega se insistira na tome da deca učestvuju u akciji „Živi krst“, koja je svrha tog čina i šta ih time društvo uči?" Ko veruje na taj način, može da učestvuje u akciji, da drži sveću u ime čega želi i gde želi, a đacima i profesorima osnovnih i srednjih škola treba ostaviti slobodu da sami odluče o tome u šta žele da veruju i kako to da pokažu - stoji u saopštenju LDP-a.

Iz LDP-a poručuju da umesto organizovanog paljenja sveća, hrišćanstvo treba pokazivati svakodnevno.

- Hajde da poklonimo po jedan dinar ugroženima, hajde da podelimo užinu na pola za one koji nemaju, hajde da se družimo sa onima koji su stari i bolesni, da se učimo dobročinstvu, hajde da očistimo svoju ulicu zajedno sa komšijama, hajde da volimo one koji su drugačiji, hajde da na taj način pokažemo da smo humani i da negujemo prave vrednosti, pa da takve slike odu u svet... Hajde da verujemo na takav način - poručuju iz LDP-a.

Podsetimo, akcija “I ja sam deo krsta” trebalo bi da bude osržana 5. oktobra na raskrsnici Bulevara Zorana Đinđića i Sremske ulice. Tada bi vernici trebalo da formiraju veliki krst držeći u rukama upaljene sveće.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Boki Ilic

    09:09 // 8. 10. 2013.

    A za to moramo zahvaliti Sovjetskom Savezu I Americi Koji su davali pare sakom I kapom a kad su prestali dosla kriza...

  • Srdjan

    13:39 // 4. 10. 2013.

    Taj LDP nikad nezna sta hoce,da kojim slucajem opstina nije organizovala taj skup onda bi postavili pitanje sto nista nisu uradili,sada kada organizuju nesto i to im smeta,cudan narod strasno...

  • iva

    23:24 // 3. 10. 2013.

    i od jedne divne manifestacije pravimo problem,ko zeli doci ce ko ne zeli nece i sta sad da li ih neko bije da dodju,bitno je samo da se odmah nadje problem pa cak i tamo gde ga nema a gde ga ima muk

    • cicaansu d

      09:36 // 6. 10. 2013.

      LDP ne primeti kako je Nis propustio sansu da povodom proslave Edikta ucini mnogo vise.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: