Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:23, 14. 5. 2012.

| Politika

LDP nezadovoljan Ćirkovićevom izjavom

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
Predrag Jelenković LDP Niš

Nakon izjave Dragoslava Ćirkovića da će vlast u Nišu i u narednom periodu činiti DS, SPS i URS, iz LDP ironično pitaju da li je to poziv i njihovim biračima da podrže Tadića u drugom krugu.

Menadžer LDP u Nišu Predrag Jelenković, očito veoma nezadovoljan ovom izjavom, kaže da ne zna da li je to "definitivni stav DS u Nišu ili političko neiskustvo pojedinca".

Ono što suštinski ukazuje da je reč o nepromišljenom gestu je činjenica da je drugi krug predsedničkih izbora za nekoliko dana, a da je lideru Demokrata Borisu Tadiću potreban svaki glas.

- Da li je ova izjava možda poziv biračima, simpatizerima i članovima LDPa u Nišu da 20. maja glasa za Borisa Tadica? - ironičan je bi Jelenković.

Jelenković se osvrnuo i na mogućnost da prvi čovek Niša postane upravo Ćirković. 

- Što se nas iz LDPa tiče, u pomenutoj koaliciji ima i drugih kvalitetnijih kandidata za gradonačelnika - kaže Jelenković.

U Demokratskoj stranci u Nišu nisu direktno odgovorili na pitanje u vezi najavljenog nastavka koalicione saradnje sa Socijalistima i URS-om i kažu da će pregovore o budućoj vlasti otpočeti nakon izbora predsednika Srbije. Dragana Stojanović DS Niš Dragana Stojanović

- S jedne strane nas raduje što je vlast opravdala poverenje građana i dobila 36 mandata. Ali, dogovore o formiranju nove skupštinske većine otpočećemo čim se za to stvore potrebni uslovi, što će biti nakon 2. kruga predsedničkih izbora. Bićemo otvoreni za pregovore sa svim političkim opcijama osim onih koje je kao neprihvatljive označio i vrh naše stranke, a to su DSS, SRS i SNS - kaže Stojanović.

Mandate u Skupštini grada osim DS, URS, SPS i pomenutih "neprihvatljivih" stranaka osvojila je još samo LDP.

Podsetimo, kasno sinoć, nakon što su pristigli rezultati sa 17 biračkih mesta na kojima je ponovljeno glasanje, Ćirković je izjavio da će na vlasti ostati ista koalicija kao i do sada, a da će on biti novi gradonačelnik.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • vlada

    15:44 // 14. 5. 2012.

    Gospodine Jelenkoviću, ja sam mislio da Tadića podržavate u drugom krugu zato što mislite da je bolji izbor od Tome Diplome, a ne zato što su Vam obećali određene funkcije u vlasti.

    • Bojan I.

      22:05 // 14. 5. 2012.

      I ja sam mislio da vi iz DS-a podrzavate Kostunicu, ali eto... SPS vam je obecao odredjene funkcije.

  • pampi

    15:17 // 14. 5. 2012.

    da li ldp moze da ima uopste moze da ima vecinu sa sps i ds, bez urs_a, sad ce urs da da povlaci konce :)

  • evropljanin

    15:04 // 14. 5. 2012.

    Pozdrav gospodinu Jelenkoviću! Ćirković ne treba da bude gradonačelnik, ima kvalitetnijih kadrova. Mora nešto da se promeni na bolje u ovom gradu, zato LDP mora da uđe u vlast!

    • miki

      08:55 // 15. 5. 2012.

      A što da menjamo? Šta je falilo ovoj vlasti u gradu? Maknite par nesposobnih poltrona iz gradske vlasti i može još bolje da bude.

    • jasna jankov

      16:07 // 15. 5. 2012.

      Pozdrav LDP to sto je Ćirković izjavio je njrgovo politicko neznanje.Zna se da o tome neće donositi odluku on vec centrale stranaka.Mozda se njemu i njegovoj šačici ljudi žuri,možda bi oni i pre drugog kruga pravili dogovore.Uostalom dokaz za ovo moje misljenje je i odluka centrale DS da on bude nosilac liste,kako vidim nije bio pravi pogodak,da se ne obmanjujemo DS je drasticno pao na Medijani i u Gredu.Covek je u panici da ga Đilas ne skloni, sto neće biti velika stete.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: