Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:13, 30. 11. 2011.

| Politika

Lapčević: prodaja kasarne štetna za Niš

Autor:N.T.Izvor:Južne vesti
Milan Lapčević
Milan Lapčević, arhivska fotografija

Gradski odbor DSS kritikovao objavljivanje oglasa za prodaju kasarne "Bubanjski heroji" u Nišu.

Njihova primedba odnosi se pre svega na predmet prodaje. Oglasom je predviđena prodaja "neizgrađenog" zemljišta, dok se na teritoriji ove kasarne ipak nalazi veliki broj objekata.

- Neistina je da se prodaje 15 hektara neizgrađenog zemljišta u javnoj svojini, kako piše u oglasu, jer je zemljište izgrađeno, tj. na ovoj lokaciji postoje objekti čija je ukupna površina 20,500 m2, od čega bar 10.000 m2 čine zgrade koje su potpuno uslovne i moguće ih je upotrebiti za mnoge namene - kaže predsednik niškog odbora Milan Lapčević.

Lapčević smatra da bi u ovim objektima mogle da budu smeštene "mnoge gradske institucije koje već duži vremenski period imaju nerešeno pitanje smeštaja", i kao primer naveo Trgovačku i Ekonomsku školu, Trgovinski i Prekršajni sud.

U DSS smatraju da je sporno i to što će na oglas moći da se jave samo firme ili fizička lica koje su do sada izgradili objekte ukupne površine 200.000 kvadrata i mogu da daju bankarsku garanciju od 10 miliona evra.

- To je uslov koji nijedan investitor iz Niša ne može da ispuni, iz čega je jasno da je oglas pisan konkretno za nekog tajkuna iz zemlje ili inostranstva - smatra Lapčević.

Lapčević je kritikovao i početnu cenu od 1,5 miliona evra, ocenjujući je kao "izuzetno nisku", iznoseći podatak da je Direkcija za imovinu Srbije to zemljište procenila na 11 miliona evra.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • turijanac

    21:03 // 9. 12. 2011.

    Generalno sam za prodaju te kasarne i ne interesuje me kome već šta planira da radi na tom plostoru. Pošto grad izgleda da nema nikakav plan urbanizacije, pa samim tim i ne zna da je proda. Zašto da ne iskoritimo te objekte za druge aktivnosti, da nam deca ne postaju vandali, nego da tu rade nešto pametno, kulturno, kreativno...

  • gramzivost i pohlepa

    00:52 // 4. 12. 2011.

    Jedan u nizu od najgorih niskih politicara svih vremena,ikada,covek sa slike!Na zalost ni ovi trenutno na vlasti,nisu bolji!...Prave nislije,svi vi koji volite ovaj grad,budite svoji i mislite svojom glavom,budite svesni fola i manipulacije,glumackih,pardon,politickih rola!

  • marija

    01:32 // 3. 12. 2011.

    Potrazite malo po netu- http://www.corporationwiki.com/California/Visalia/clean-earth-capital-llc/47432479.aspx
    Firma ima 2 (slovima DVA) sluzbenika Philip i Kalina Bay. Registrovana kao LLC - pun net posrednika koji vam za par stotina evra registruju takvu firmu, bez da krocite na tlo Amerike a pocetni kapital vam uopste ne treba. Bez izuzetka te firme rade kao Offshore Firme. Pod istim imenom registrovana firma u 2009 Edinburgu, Engleska- samo jedno ime stoji iza- David Kipling. Registrovana kao LLT - uslovi registracije kao i za LLC u Americi. Takvu firmu registrujete za male pare online, minimalni pocetni kapital 1 (jedna) funta. Samo je pitanje koji tajkun ce se pojaviti kao pravi vlasnik. Jadan je bilans Tadiceve DS. NIKAD NIJE BILO GORE, TADICU ODLAZI.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: