Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:02, 13. 7. 2011.

| Politika

Leskovac: Žika Stefanović opet predsednik SPS

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
leskovac, zivojin stefanovic

LESKOVAC – Dosadašnji predsednik Gradskog odbora SPS Leskovca Živojin Stefanović (68) ponovo je izabran za predsednika te partije.

Odluku o izboru Živojina Stefanovića, koji obavlja i dužnost predsednika Gradske skupštine, Skupština SPS donela je jednoglasno.

U SPS kažu da je "posle raskida saradnje sa SRS-om i formiranja nove koalicije u Leskovcu sa DS-om, kao stožerom parlamentarne aktivnosti" u SPS je primljeno 543 novih članova, uglavnom mlađih i obrazovnih ljudi. Ali, Stefanović ocenjuje da se mora ići na podršku "15 odsto biračkog tela, a ukoliko se to ne ostvari, rukovodstvo na čelu sa predsednikom snosiće odgovornost i sa pravom članstvo SPS imaće razloga da ga menja".

- Objektivno, vreme se promenilo, uslovi su se promenili, nije više 2000. godina, više nas ne proganjaju, više nam ne pale kuće, više nas ne otpuštaju sa radnog mesta zato što smo socijalisti i napravili smo dobro uporište u lokalnom parlamentu – ocenio je Stefanović.

Skupštini u Leskovcu prisustvovao je i Ivica  Dačić, predsednik SPS i potpredsednik Vlade Srbije.

- Došlo je vreme da se ponosimo time kako ćemo da razvijamo ovaj kraj i da on ne bude samo šampion u junaštvu i herojstvu i davanju ljudskih života za svoju državu, nego da bude šampion u otvaranju novih radnih mesta, jer jug Srbije to zaslužuje - rekao je Dačić.

Saopšteno je da Gradski odbora SPS u Leskovcu broji 5.432 člana, a jedan od najvažnijih zadataka biće uključivanje mladih i školovanih ljudi u svakodnevni život, brže otvaranje novih radnih mesta i razvoj ovoga kraja Srbije.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Južnomoravac sa Jastrebca

    00:35 // 3. 8. 2011.

    Kao svaki Srpsko-Evropski tradicionalista, podržavam i Žiku i SPS, pod uslovoma da se u Srbiji sprovede sledeće:
    1) RAVNOPRAVNA REGIONALIZACIJA, tj ravnopravne Pokrajine BEZ državnih nadležnosti i atributa (Vojvodina, Beograd, Istočna Šumadija, Zapadna Šumadija, Južnomoravska, a KOSMET specijalni status). .
    2) DECENTRALIZACIJA i povraćaj lokalne imovine pokrajinama, opštinama i gradovima, ali samo one koje su neophodne za funkcionisanje..
    3) NEPOSREDNI IZBORI gradonačelnioka i poslanika, koje samo građani mogu smeniti ako loše rade, a ne partijski kadrovici koji su skoro svi izašli iz jugo-komunističkog šinjela..
    4) RESTITUCIJA i povratak imovine koju su oteli komunisti..
    5) EKONOMSKO-EVROPSKI principi zaštite domaće privrede, otvarati nova radna mesta u: proizvodnji za izvoz, turizam i usluge, poljoprivreda i prerada..
    6)...

  • Branko

    14:45 // 18. 7. 2011.

    Jel to onaj Žika "Žmigavac" što je poslao dvostruko više "dobrovoljaca" na ratište nego li što je Sloba tražio od njega. Ne sećam se najbolje.

  • ratni veteran

    16:50 // 14. 7. 2011.

    ZIKA---Pa Bog

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: