Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:29, 3. 4. 2012.

| Politika

Leskovac: predsednici predvode izborne liste

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
Gradska skupstina 1 mala
Gradska Skupština Leskovca

Gradska izborna komisija Leskovca potvrdila je osam lista za izbor 75 odbornika u Skupštini grada.

Stranke vladajuće koalicije u Leskovcu izuzetno pohvalno govore o dosadašnjim rezultatima, dok aktivisti iz opozicionog bloka imaju sasvim suprotno stanovište, a na stranačkim skupovima i konferencijama mogu se čuti oštri tonovi.

Najteži incident dogodio se u nedelju kada je nepoznata osoba polomila stakla na ulaznim vratima Nove socijaldemokratije, koja nastupa kao deo koalicije Ujedinjenih regiona Srbije i o tom događaju obaveštena je policija koja traga za počiniocem.

Na svim izbornim listama prva mesta su rezervisana za predsednike stranaka i istaknute partijske aktiviste među kojima ima i onih koji se godima profesionalno bave politikom.

Demokratsku stranku, koja je prva prijavila listu, predvodi Slobodan Kocić, aktuelni gradonačelnik, diplomirani politikolog, uz čije ime i stoji nadimak – Bojta, koji je zvanični kandidat te stranke za gradonačelnika.

Na čelu liste Jedinstvene Srbije je dr Dragan Jovanović, urolog, URS predvodi Slaviša Zlatanović, diplomirani inženjer, narodni poslanik i kandidat te koalicije za gradonačelnika.

Tomislav Ljubenović, inženjer metalurgije, narodni poslanik, predvodi SRS, a na čelu liste Srpske napredne stranke je dr Goran Cvetanović, internista, koji je i zvanični kandidat SNS za gradonačelnika.

Prvo mesto na odborničkoj listi DSS-a rezervisano je za Aleksandra Pejčića, profesora fizičkog vaspitanja, narodnog poslanika, koji je na poslednjoj konferenciji za novinare izajavio da DSS nema kandidata za gradonačelnika Leskovca.

Koaliciju oko SPS predvodi dugogodišnji predsednik te stranke Živojin Stefanović, diplomirani pravnik, aktuelni predsednik Gradske skupštine, koji je u javnom životu Leskovca prisutan  duže od četiri decenije. Stefanović je godinama važio za “ljutog protivnika” Demokratske stranke, a nedavno je izjavio da će odbornici SPS-a podržati kandidsta DS-a, Slobodana Kocića, za gradonačelnika.

Koaliciju Nova Srbija-Zelena ekološka partija predvodi Slobodan Milošević, predsednik NS, diplomirani politikolog, a na drugom mestu je predsednik Zelene ekološke partije Goran Stojanović, privatni preduzetnik.

Prvih desetak mesta na svim listama rezevisano je za poznate stranačke aktiviste, a među njima ima dosta lekara, pravnika i politikologa koji su u političkom i javnom životu Leskovca prisutni i više decenija.

Izuzev odborničke liste Jedinstvene Srbije, koja ima 70 kandidata, ostale stranke i koalicije podnele su pune liste sa 75 imena, koliko ima odbornika u leskovačkoj Skupštini.


Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: