Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:36, 15. 4. 2024.

| Politika

Leskovačka opozicija blokirala rad gradske Skupštine

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
skupština leskovac
Burno u sali leskovačkog parlamenta; ilustracija; foto: B. S.

Zbog toga što je najpre dogovoreno da Skupština Leskovca radi do 18 sati, a zatim je produženo do 22 sata, odbornik Grupe građana “Za Leskovac zajedno” Nebojša Cakić pozvao je druge opozicione odbornike da mu se pridruže kod govornice i blokiraju rad parlamenta, što su oni i učinili.

Cakić kaže da je razlog zbog kojeg su oni koji rukovode Skupštinom, na čelu sa njenim predsednikom Aleksandrom Đurovićem, odlučili da produže rad do 22 sata kako građani “ne bi čuli to što treba da čuju”.

Reklamiram Poslovnik član 95, stav 2. Redovna sednica počinje u 9 i završava se u 18 sati. Sada je 18:45 i da ne bude zabune, razgovarao sam sa ljudima koji vode Skupštinu, nismo mi tu da se prekine rad u 18 sati, ali nismo tu ni da nas matretirate kao što ste nas maltretirali u ranijem sazivu da sedimo do 4 ili 5 ujutru - navodi Cakić.

Ističe da je bilo dogovora sa rukovodiocima Skupštine da se sednica produži do 20 sati, ali da je onda Đurović odlučio drugačije.

Postoji stav koji kaže može, a to može zavisi od dobre volje Đurovića, da li se dogovorio da ide u neku str koju štiti ili ima dogovor s nekim drugim ljudima. Mora da postoji razlog zašto to radi. Nijednog trenutka nije dao razlog - kaže Cakić.

Uz poruku da neće prihvatiti teror većine, pozvao je druge opozicione odbornike da mu se pridruže kod govornice i blokiraju rad parlamenta. Oni su to i učinili.

Đurović im je uputio mere opomene i molbu da oslobode govornicu, a nakon toga odredio pauzu od 15 minuta.

Odbornici su se kasnije vratili u salu, a sekretar Zoran Vukašinović je predložio da se večeras radi još po jednoj tački dnevnog reda, da bi se sa radom nastavilo u utorak i da se sednica završi do 22 sata. Njegov predlog je podržan i Skupština je nastavila sa radom.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miljan

    10:47 // 16. 4. 2024.

    To je opozicija,a ne kao babusnicki DS.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: