Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:32, 31. 3. 2022.

| Politika

Leskovačka opozicija se ujedinila u borbi za kontrolu izbora

Autor:M. M.Izvor:Južne vesti
Opozicija Leskovac
Zajedničkim snagama u odbranu volje građana; foto: N. Đ.

Kako bi pokušali da odbrane biračku volju građana na izborima 3. aprila, opozicione stranke u Leskovcu postigle su dogovor da zajedno kontrolišu izbore. Kažu da će ujednjinjenjm pokušati da spreče pritisak na kontrolore od SNS-a, ali i da spreče glasove ”fantomskih glasača”.

Nakon što je odbornik u Skupštini Grada i kandidat za poslanika ispred liste Moramo Nebojša Cakić pre nekoliko dana javno prozvao preostale stranke opozicije da se nijedna nije odazvala njihovom pozivu da se ujedine, dogovor je ipak postignut.

Koalicije Ujedinjeni za pobedu Srbije, "Ajmo ljudi" i "Moramo" pokušaće da, kako je rekao ispred zeleno-leve koalicije Nenad Zdravković, da odbrane volju građana i da na regularan način smene aktuelnu vlast.

Već dugo smo bili u kontektu i dogovoarali, sinoć je zvaniččno dogovor postignut na sastanku. Moramo svi zajedno da radimo i da pokušamo da odbranimo volju građana. Oko 2.000 kontrolora će biti, pokušaćemo da svi zajedno postignemo cilj, a to je da skinemo ovu vlast. Mi ove ljude imamo poverenje i njihove kontrolore i da će to biti skladna odbrana, jer za ono što su spremili moraju ići u zatvor - rekao je ispred koalicije "Moramo" Nenad Zdravković.

Poverenik DS-a Saša Stojanović upozorio je na pojavu fantomskih listića, te da i u Leksovcu stižu pozivi ljudima na tuđim adresama, što, kako kaže, ukazuje na krađu glasova.

Veliki problem i što se birački spiskovi na ažuririaju i što su i pokojnici i dalje na njima. Moja majka je preminula, lično sam ja radio ispravku, te pozivam i sve građane da dođu i prijave da je neko lice preminulo. Utiacj na naše kontrolore je takođe problem, a koliko oni god pokušali da manipulišu, ja sam siguran, da ako svi budemo izašli na izbore da im ta prevara neće uspeti - rekao je Stojanović.

Predsednički i parlamentarni izbori biće održani 3. aprila, dok će u Medveđi i Doljevcu biti održani i lokalni, a predizborna tišina kreće od noćas u ponoć i trajaće do zatvaranja biračkih kutija, u nedelju u 20 sati.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Filozof

    22:48 // 31. 3. 2022.

    Ne znam zasto ali imam neki osecaj da ce gore pomenuti Nebojsa Cakic do kraja leta svoj poslanicki mandat pridruziti poslanickom klubu Naprednjaka ...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: