Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:27, 21. 3. 2022.

| Politika

Leskovačka opozicija sve brojnija, potpisan Sporazum sa novoosnovanim ekološkim udruženjem

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
Za Leskovac zajedno
Cilj pobeda na narednim lokalnim izborima; foto: FB Za Leskovac zajedno

Za ubrzano nestajanje zelenih površina u Leskovcu, nekontrolisanu gradnju koja izaziva promenu mikroklime, zagađenja vazduha i zemljišta, novoosnovano Udruženje ”Leskovačka akcija” krivi lokalnu vlast, a kako bi pokušali da spreče nastavak ”betonizacije” Leskovca, potpisali su Sporazum o saradnji sa jedinom opozicionom opcijom u Skupštini Grada, Grupom građana ”Za Leskovac zajedno”.

Udruženje ”Leskovačka akcija”, kako se navodi u saopštenju, čini grupa inžinjera, lingvista, preduzetnika, pravnika, lekara, arhitekata i sociologa, a njihov predstavnik Olivera Jović ističe da Leskovac odavno ima probleme sa mestima za parkiranje, saobraćajnim haosom, smanjenjem zelenih površina, što direktno utiče na život stanovništva.

Mikroklima grada se promenila, na šta dodatno utiče betonizacija Leskovca. Građani su to prepoznali i smatraju da je neophodno da se mnogo bolje prave urbanistički planovi, da je Leskovac grad, a ne jedna anarhistička struktura gde se grade zgrade gde je nekom zgodno. Imamo velika zagađenja vazduha, a grad stvara veliku količinu otpada koja utiče i na život okolnih sela. Sve to moramo da promenimo, jer je važno da znamo šta dišemo, šta pijemo i šta jedemo. To je praktično borba za budućnost naše dece, da im omogućimo pristojne uslove za život, kako ne bi napuštala naš grad i odlazila da žive negde drugde - rekla je Jović.

Da je, pored svega toga, glavni cilj osvajanje lokalne vlasti u Leskovcu ponovio je lider Grupe građana ”Za Leskovac zajedno” Nenad Zdravković, ali i da će u narednom periodu nastaviti da jačaju mrežu sporazuma sa ekološkim udruženjima.

Podsetimo, ”Za Leskovac” zajedno će na predstojećim parlamentarnim i predsednilkim izborima 3. aprila podržati koaliciju Moramo, a na 13. mestu liste za narodne poslanike nalazi se Nebojša Cakić.

Odbornička grupa ”Za Leskovac zajedno” je krajem 2021. godine potpisala sporazum o saradnji sa ”Pokretom za Leskovac” koji je nastao nakon što je kompletno rukovodstvo Dveri podnelo ostavku. Jedinoj opozicionoj opciji u leskovačkom Parlamentu pridružilo se i Udruženje Lokalna akciona grupa, koje je oformio doskorašnji predsednik Gradskog odbora DS Ivan Stojanović, ali i pojedini članovi i odbornik Jedinstvene Srbije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • KLARA

    21:28 // 23. 3. 2022.

    Jedna te ista priča u krug, videli smo svi koliko su oni zabrinuti za ekologiju, posebno su to pokazali njihovi ekološki protesti.

  • ELEONORA

    21:22 // 23. 3. 2022.

    Da, da o njihovoj brojnosti se nadaleko govori. Videćemo tu brojnost na izborima.

  • J@N@

    21:18 // 23. 3. 2022.

    Dobro nam je poznata njihova zabrinutost za ekologiju, jedini njihov cilj je dobijanje vlasti ali sa ovakvom politikom to je nemoguća misija.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: