Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:31, 23. 9. 2020.

| Politika

Leskovačka opozicija traži ostavku direktora Opšte bolnice

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
cvetanovic i dimitrijevic
Traže ostavku Dimitrijevića, ali i Cvetanovića; foto: B. A.

Naglašavajući da je direktor Opšte bolnice Nebojša Dimitrijević nepravosnažno osuđen za zloupotrebu službenog položaja i trgovinu uticajem, a nakon pojavljivanja u javnosti spiska zaposlenih u leskovačkoj Bolnici koji su podržali proglas protiv Kriznog štaba, lokalni odbori Demokratske stranke i Stranke slobode i pravde traže ostavku Dimitrijevića.

Dok se direktor Opšte bolnice pravda da je spisak za ličnu upotrebu i da će sa lekarima sa spiska razgovarati kako bi čuo njihovo mišljenje, lekari koji se nalaze na njemu su skeptični i kažu da je reč o etiketiranju.

Podršku su dobili od lokalnih odbora DS-a i SSP-a, a zajedničko u njihovim saopštenjima je da traže ostavku direktora. Pored ostavke Dimitrijevića, DS zahteva i ostavku gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića.

U diktaturi u kakvoj živimo samo je njima dvojici sasvim normalno da slobodnomisleće ljude treba žigosati zato što su se usudili da javno iznesu svoje mišljenje i postave hrabra pitanja - kažu u DS-u.

I leskovačke demokrate imaju spisak - onaj sa pitanjima koja, kako kažu, postavljaju u ime svih građana Leskovca.

Da li je policijski čas i zatvaranje starijih građana u svoje domove bilo neophodno? Zašto su izbori održani “u jeku epidemije”, kako je pobedonosno izjavio Aleksandar Vučić? Zašto leskovačka kovid bolnica nije imala svu neophodnu opremu potrebnu za borbu sa opakom bolešću? Zašto su smene u leskovačkoj kovid bolnici trajale 12 sati pod skafanderima, umesto propisanih 6 sati? - pitaju demokrate.

Da je nedavno nepravosnažno osuđeni direktor Bolnice Nebojša Dimitrijević jedini takav direktor koji vodi bolnicu u Srbiji, smatraju demokrate i traže njegovu smenu, ali i smenu gradonačelnika jer, kako saopštavaju, nije zatražio hitnu ostavku direktora.

Samo tako bi mogla da se spere ljaga sa imena našeg grada, koji već 8 godina vode nesposobni i bahati - kažu u DS-u.

Sličnog su mišljenja i u leskovačkom odboru SSP-a, koji kažu da se direktor Opšte bolnice pridružio progonu zdravstvenih radnika koji su potpisali peticiju kojom su zahtevali da se stvore uslovi za efikasniju borbu protiv korone.

Ovaj štićenik ministra Lončara, koji odbija da ga smeni i pored sudskih presuda i zahteva građana napravio je, i zvanično zaveo, spisak nepodobnih zdravstvenih radnika koji su se borili za živote Leskovčana, ne obazirujući se na nedostatak zaštitne opreme. Na spisku za odmazdu su i anesteziolozi bez kojih je borba protiv kovida nezamisliva jer su upravo oni obučeni da rade sa respiratorima - kažu u SSP-u.

Zahtevaju, kako kažu u saopštenju, hitnu smenu direktora Nebojše Dimitrijevića, ali i utvrđivanje ko je i zašto, po njihovom tumačenju, u čitavoj Srbiji krenuo u obračun sa lekarima potpisnicima peticije "Ujedinjeni protiv kovida" i tako dodatno oslabio zdravstveni sistem i ugrozio zdravlje ljudi.

Umesto zahvalnosti naši lekari su dobili uvrede visokih državnih zvaničnika koji su ih optuživali za manjak stručnosti i nedovoljan angažman u borbi protiv pandemije a sada su izloženi i progonu u režiji prestupnika koje štiti režim. Upravo zbog ovakvog odnosa prema zdravstvenim radnicima uskoro u Srbiji neće imati ko da nas leči - kažu u saopštenju.

Podsetimo, među više od 3.000 lekara nezadovoljnih radom republičkog Kriznog štaba koji su potpisali proglas "Ujedinjeni protiv kovida" i tražili smenu bilo je 13 lekara iz Leskovca, koji su se sada našli na drugom spisku - onom koji je potpisao direktor Nebojša Dimitrijević.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Leskovcanin

    07:49 // 24. 9. 2020.

    Ma smenite ceo narod, osim ovih 2 miliona učenje ih i uplašeni fanova.
    I onda mirna Bačka.

  • Putin

    12:58 // 23. 9. 2020.

    Pa sta ako ih je popisao! Pravi spomenar! Osudjen? Pa sta? Pa koliko ima osudjenih i kompromitovanih na vlast i to Ministri! Za sada bar nema Ljupku za ljubavnicu ko genaral Simic, al ako treba i to ce za stranku! Nije Dr Dimitrijevic kriv, vec su krivi Djilas, Jeremic i Solak a sve ovo je atak na Precednika!

    • Putin

      13:21 // 23. 9. 2020.

      Molim ove sto mi daju - (negativnu ocenu-minus, nije crta), da obavezno napisu da li su razumeli komentar! Hvala!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: