Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:40, 11. 11. 2021.

| Politika

Leskovačka opozicija uz tortu obeležila ulazak u treću godinu radova na Trgu

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
Opozicija, Trg
Torta deljena i prolaznicima; foto: M. M.

Radovi na leskovačkom Trgu počeli su pre dve godine, krajnji rok za završetak radova bio je 360 dana, a pošto radovi još nisu završeni, predstavnici opozicije okupili su se ispred gradilišta i složno poručili da je jedini krivac što radovi kasne sadašnja vlast na čelu sa gradonačelnikom Goranom Cvetanovićem. Oni su doneli i tortu koju su delili prolaznicima, kako bi obeležili ulazak u treću godinu od kako su radovi počeli.

Pre samo nekoliko dana gradonačelnik Leskovca kao glavnog krivca za radove na Trgu okrivio je glavnog izvođača radova, a kako je tada rekao Cvetanović, izvođač mu je obećao da će radovi biti završeni do kraja godine, ali da ni on sam u to ne veruje. Ipak, iz leskovačkog odbora Narodne stranke ističu da su upozoravali da je ugovor trebalo da bude raskinut odmah nakon što je rok za završetak radova istekao.

Ako gradonačelnik misli da će uspeti da skine krivicu sa sebe - neće. On je isključivo odgovoran, kao i njegova ekipa za kašnjenje radova. Gradski odbor Narodne stranke je tražio i da se ugovor raskine i da su tada pokazali odgovornost i raskinuli ugovor, sada bi verovatno on (novi izvođač. prim. aut.) radio mnogo kvalitetnije i brže nego što radi ova firma - rekao je Jovica Stanković.

Iz SSP-a ističu kao glavni razlog zašto radovi još traju, to što je iz vrha SNS-a stigla direktiva da firma Buvezen radi Trg, kao i da je, kako tvrde, izvođačima radova iz Leskovca prećeno da ne učestvuju na tenderu. Leskovac, Trg Iz opozicije tvrde da je leskovačkim izvođačima radova prećeno da ne smeju da učestvuju na tenderu; foto: M. M.

Ovdašnjim izvođačima je bilo zabranjeno da učestvuju u javnoj nabavci, jer inače neće dobiti ni jedan jedini posao u Leskovcu. Za ovog izvođača su gradonačelnik i direktor Direkcije tvrdili da je pouzdan. I jeste verovatno, ali za SNS. Nabavka je više puta menjana kako bi se nabacila firmi Bauvezen. Postoje javni dokumenti gde su tačno štelovane i behaton i granitne ploče. Naručilac je mogao i da odbaci ugovor ako ta firma ima negativne reference u prethodne tri godine, što nije urađeno. Izvođač je prema ugovoru morao da uvede dodatne smene i ljudstvo i da se sve ispoštuje. Takođe, morali su da plate i penale, jer je to u ugovoru predviđeno. Cvetanović i prvobranilac nisu zaštitili interese Leskovčana - rekla je Jelena Spirić.

Opozicija, Trg Opozicija složna da je vlast na čelu sa gradonačelnikom kriva zašto radovi nisu završeni; foto: M. M.I iz Demokratske stranke, Pokreta slobodnih građana, kao i novoosnovanog Pokreta za Leskovac složili su se da je vlast direktni krivac za kašnjenje radova, a nakon završetka konferencije, oni su prolaznicima podelili po parče torte koju su doneli u čast ulaska u treću godinu od kako su radovi na leskovačkom Trgu počeli.

Odmah nakon što je objavljeno da će radovi na Trgu koštati oko 2 miliona evra, opozicija je upozoravala da će kvadratni metar izgradnje koštati kao kvadrat najskupljeg stana u Beogradu.

Podsetimo, za dve godine, koliko se Trg gradi, dolazilo je i do sukoba između gradonačelnika i radnika, a postojala je mogućnost da dođe do raskida ugovora sa Bauvezenom, jer gradnočelnik nije znao ko je vlasnik te firme. Cvetanović je i na godišnjicu formiranja nove-stare vlasti istakao da je Trg karcinom Leskovca, kome neće dati da metastazira.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • TuRb●BOT

    21:00 // 13. 11. 2021.

    Uuu, sto vam je torta, jos na ulici gde siba prasina. Torta vam je kao dzinovska Takovo tortica !

  • Mile

    22:06 // 11. 11. 2021.

    Sramotno je što se ova šačica jadnika predstavlja za leskovačku opoziciju i bori se s vetrenjačama iako je odavno uvedena struja...toliko su nazadni...i ne dao Bog da oni predstavljaju građane leskovca

  • Des - pot

    15:41 // 11. 11. 2021.

    Jedan moj drugar građevinac je znao da se našali: "Ako ga radimo sporo, bar je nekvalitetno"! Međutim, ovde radi ozbiljna firma sa kojom nema šale?!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: