Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:08, 24. 3. 2016.

| Politika

Leskovački SNS se reklamira o trošku sugrađana?

Autor:Dragan MarinkovićIzvor:Južne vesti
sns-reklame-leskovac.jpg
Reklame SNS-a na stubovima za javnu rasvetu u Leskovcu; foto: D.M.

Na nekoliko mesta u Leskovcu, pa i u strogom centru grada, na stubovima za javnu rasvetu postavljene su svetleće predizborne reklame Srpske napredne stranke.

I dok opozicija optužuje naprednjake da se reklamiraju na bilbordima i svetlećim reklamama po gradu o trošku građana, leskovački lider SNS-a i gradonačelnik tog grada Goran Cvetanović tvrdi da je za to uredno plaćena gradska taksa. 2 Cvetanović SNS Cvetanović tvrdi da su sve takse uredno plaćene; foto: D.M.

On kaže da su predizborne reklame te stranke na stubovima javne rasvete u Leskovcu postavljene legalno, po važećim gradskim odlukama i da su plaćene propisane takse.

Na osnovu Odluke Grada Leskovca dozvoljeno je postavljanje reklama na stubovima javne rasvete. Treba naglasiti da u toj odluci ne postoji posebna naknada za električnu energiju – kaže Cvetanović.

SNS je platila 15.500 dinara, koliko je, kako tvrdi, propisala Gradska uprava za urbanizam.

Podneli smo zahtev Gradskoj upravi još 16. marta, ne posle njihove konferencije, već 16. marta 2016. godine na osnovu kojeg je nadležna uprava izdala rešenje, a u kojem se odobrava postavljanje reklamnih oznaka na električnim stubovima javne rasvete na teritoriji našeg grada - kazao je Cvetanović.


3 ds leskovac U DS-u tvrde da je iznos mnogo veći od onog koji je SNS platila za reklame; foto: D.M.DS: A gde vam je projekat?

Sa druge strane, leskovačke demokrate tvrde da je za postavljanje svetlećih reklama SNS bila dužna da podnese zahteve nadležnoj Gradskoj upravi, a uz zahteve, i završni račun za prethodnu godinu i projekte svetlećih reklama.

Čekanje na rešenje traje najmanje nedelju dana, u zavisnosti da li je podnosilac zahteva član SNS-a ili nije. Na osnovu završnog računa određuje se visina takse koja mora da bude uplaćena pre donošenja rešenja nadležnog organa. Pomnožimo li taj broj sa brojem svetlećih reklama, dolazi se do mnogo većeg iznosa od onog koji spominje Cvetanović, a za koliko je SNS uskratila prihode Gradu Leskovcu - ističu u DS-u.

U svom saopštenju demokrate zaključuju da lokalna vlast ima jednostavan izbor: ili da sve preduzetnike u Leskovcu oslobodi plaćanja obaveze lokalnih komunalnih taksi ili da se SNS-u naplati puna cena postavljanja svetlećih reklamnih panoa.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ja

    22:02 // 24. 3. 2016.

    Svetlece reklame neka glasaju za meska ja necu sigurno... nisam tolko blesav

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: