Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:41, 10. 10. 2019.

| Politika

Leskovački naprednjaci obilaze škole i krše zakon

Autor:Bojana StamenkovićIzvor:Južne vesti
sns akcija printskrin
Akcijom se pohvalili na zvaničnom sajtu stranke, foto: printskrin

Iako je zakonom bilo kakva politička aktivnost zabranjena u školama, leskovački naprednjaci pohvalili su se da su učenicima nekoliko škola u okolini Leskovca donirali školski pribor. Direktorka jedne od škola kojoj je doniran pribor tvrdi da ljudi nisu došli sa stranačkim obeležjima. I dok opozicija smatra da škole nisu mesto za političku propagandu, ali i da ovakvo ponašanje stranke na vlasti više ne začuđuje, u stranci o ovome ćute.

Iako Zakon o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja jasno navodi da je u školama zabranjena politička aktivnost, leskovački Savet za turizam Srpske napredne stranke posetio je 10 škola.

Ovom aktivnošću pohvalili su se na svom sajtu, gde su naveli da je doniran školski pribor. sns akcija knjige printskrin Direktorka jedne od škola tvrdi da nije bilo stranačkih obeležja, foto: printskirn

Pribor je nabavljen ličnim donacijama članova Saveta za turizam. Pribor su dobile škole "Desanka Maksimović" u Grdelici, kao i isturena odeljenja u Palojcu, Praovici, Kozaru, Velikoj Kopašnici i Velikoj Sejanici, zatim OŠ "Aca Sinadinović" u Predejanu, "Bora Stanković" u Guberevcu, "Vuk Karadžić" u Velikoj Grabovnici i istureno odeljenje u Dobrotinu - navode naprednjaci u saopštenju.

Opoziciona odbornica Jelena Spirić kaže da je kršenje zakona od strane funkcionera Srpske napredne stranke postao običaj, a ovakvo ponašanje, po njenom mišljenju, pokazuje da je SNS preuzeo ulogu svih institucija u državi.

Kršenje zakona od strane SNS-a postao je običaj, tako da je i danas zloupotrebio nepovoljan položaj roditelja i dece, ponašajući se suprotno opštim odredbama Zakona o osnovnom obrazovanju i vaspitanju. Zbog silnih nameta građanima, doveli su do toga da deca padaju u nesvest od gladi, dok im lični interes i dalje ne dozvoljava da institucionalnim merama uvedu besplatan obrok po školama, već koriste decu za ličnu promociju - kaže Spirićeva.

Jedan od potpredsednika leskovačkog odbora Srpske napredne stranke Miloš Cvetanović, obećao je da će proveriti o čemu se radi, ali se nakon toga više nije javljao na telefonske pozive, te ostaje nejasno zašto su naprednjaci posećivali škole i svesno kršili zakon.


Direktorka: Nije bilo stranačkih obeležja

Da su donaciju dobili, potvrđuje i Danijela Pešić, direktorka Osnovne škole "Aca Sinadinović" u Predejanu, ali, kako tvrdi, niti je obaveštena da je u pitanju stranačka aktivnost, niti je prilikom dodele bilo isticanja stranačkih obeležja.

Ni u jednom trenutku nije pomenuta nikakva stranka, niti donacija od bilo kakvog odbora. Čovek je rekao da je držao knjižaru, da je zatvorio i da ima nagomilan školski pribor koji mu smeta i da je rešio da školama u okolini to podeli - tvrdi Pešićeva.

Iako je na sajtu jasno naglašeno da su pribor kupili naprednjaci, Pešićeva kaže da o tome nema informacije i da njoj nije rečeno da je to akcija Saveta za turizam Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Leskovcu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • naivko

    16:16 // 10. 10. 2019.

    Vrlo lice na Meska.

  • Vila promaja

    16:15 // 10. 10. 2019.

    A što zatvori knjižaru? Dal ti obećali državno jasle?

  • Овца за шишање

    14:57 // 10. 10. 2019.

    Поправиће се они до избора, тако обећавају, а и ОЕБС ће им у томе помоћи, ахахахахаха...

    • cika Velja

      15:52 // 10. 10. 2019.

      Ma jok,moraju da vade vruce kestenje iz vatre umesto garadonacelnika,pa "licnim parama" kupovali.Ili ce da radi pistoljce.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: