Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:11, 28. 6. 2023.

| Politika

Leskovački odbornici izabrali nove direktore Vodovoda i Sportskog centra

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
Vodovod Leskovac
Maja Milojić Milošević rukovodila Fabrikom otpadnih voda; foto: M. M.

Umesto Staniše Ristića koji je podneo ostavku, odbornici leskovačke Skupštine su novog v. d. direktora Vodovoda izabrali Maju Milojević Milošević, koja je do sada u tom preduzeću obavljala ulogu pomoćnika direktora. Do kadrovskih promena došlo je i na čelu Sportskog centra, pošto je umesto Ivana Milovca, koji je otišao u penziju, njegovo mesto opet zauzeo Miodrag Rajković.

Da je sada Ristić ostavku podneo pod pritiskom gradonačelnik Gorana Cvetanovića, baš kao i na konferenciji kada je bilo reči o tomo što građanima Vodovod nije vratio novac za mesece kada je računato povećanja, rekao je odbornik Grupe građana Nenad Zdravković i dodao je sve to učinjeno jer je sada već bivši direktor od fabrike Džinsi zatražio da isplate dug prema tom preduzeću.

Pričali su da je naša konferencija kada smo govorili o povećanim računima za vodu razlog za ostavku, ali moram da kažem da to nije istina, već da je Ristić ”nateran” da da ostvaku zbog blokade koju je uputio prema Džinsiju. Javna je tajna, a sličan problem imala je i vaša prethodnica msamo je u pitanju bio drugi privredni subjekat. Vi ste pokazali veliki nivo kooperativnosti i izlazili i nama iz opozicije u susret kako bi se neki problemi rešavali - rekao je Zdravković.

Ipak, da su razlozi ostavke lične prirode ponovio je Ristić koji je to Južnim vestima potvrdio još krajem maja. Skupština Leskovac Većina u Skupštini dala "zeleno svetlo" za promene; foto: M. M.

Ostavka je moj lični čin, niko nije vršio protisak na mene. Ponosan sam što sam bio direktor Vodovoda i dalje stojim na raspolaganju gradu i zaposlenima u Vodovodu i imam volje i elana da i dalje radim i dam doprinos daljem boljitku - rekao je Ristić.

On bi prema nezvaničnim informacijama trebalo samo da zameni mesta sa novoizabranom direktorkom koju je često na konferencijama hvalio i sam Cvetanović, dok je ona bila na čelu tima Fabrike za pričišćavanje otpadnih voda.

Osim u Vodovodu, do promena na mestu direktora došlo je i Sportskom centru, gde će opet direktorsko mesto zauzeti kadar SPS-a i nekadašnji direktor Miodrag Rajković. On menja Ivana Milovca, koji odlazi u penziju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: