Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:18, 9. 4. 2015.

| Politika

Leskovački odbornici smenjuju Živojina Stefanovića

Autor:D. MarinkovićIzvor:Južne vesti
zivojin stefanovic
Stefanović kaže da je očekivao smenu još ranije

Zahtev za smenu predsednika Skupštine grada Leskovca Živojina Stefanovića na inicijativu SPS-a, stranke koju je on nedavno napustio, podnelo je 25 od 75 odbornika. Stefanović kaže da se nada da će biti smenjen kako bi “skinuo veliki teret sa svojih pleća”.

Pored četiri odbornika Socijalističke partije Srbije, zahtev za smenu predsednika leskovačke Skupštine potpisala su i po četiri odbornika Jedinstvene Srbije, Aktivne Srbije i Socijaldemokratske partije Srbije, tri odbornika PUPS-a, po jedan SNS, PSS i jedan nezavisni odbornik.

Kako nezvanično saznajemo, njegovu smenu podržaće SNS - najbrojnija vladajuća stranka u lokalnom parlamentu.

Za novog predsednika Skupštine predložen je Dušan Cvetković Lešnjak, kadar SPS, za kojeg i Branko Ružić, član predsedništva Socijalističke partije Srbije, smatra da je idelani izbor. ruzic Ružić u Leskovcu

Siguran sam da će svima goditi jedna takva elegantna, civilizovana promena na čelu Skupštine grada Leskovca - kazao je Ružić na jučerašnoj konferenciji za novinare u sedištu leskovačkih socijalista.

Stefanović kaže da ga ne iznenađuje ovakav zahtev i napominje da je očekivao inicijativu za smenu još 25. novembra kada je centrala stranke raspustila gradski odbor u Leskovcu.

Za tog Ružića, običnog beogradskog mangupa, nikada nisam bio civilizovan. Neka me smene, nemam ništa protiv, čak će i da mi lakne, skinuće teret sa mojih pleća, ali neka znaju da ću tog dana za skupštinskom govornicom reći mnoge stvari o kojima sam do danas ćutao o načinu na koji se rukovodi SPS u Beogradu, ali i ovde na lokalu  -kaže Stefanović.

On ističe da nikome na sednici, koju će zakazati za 15 dana, neće biti prijatno i kaže da je “ponosan što više nije član partije koju vode Branko Ružić i Žarko Obradović”.

Stefanović naglašava i da će nakon što bude smenjen sa mesta predsednika Skupštine grada biti opozicija.

To je normalno. Ne mogu da podržim one koji će me smeniti - objašnjava Stefanović.

Inače, Živojin Stefanović je jedan od osnivača Socijalističke partije Srbije, a na čelu leskovačkog ogranka bio je do jesenas kada je centrala raspustila Gradski odbor i imenovala poverenika.


Opozicija ima svog kandidata za novog predsednika

Sa druge strane, opozicija u leskovačkom parlamentu koju čine Demokratska i Socijaldemokratska stranka, najavljuje svog kandidata za predsednika Skupštine grada.

Mi ćemo verovatno pokušati da delegiramo našeg odbornika za predsednika Skupštine i obratićemo se opozicionim strankama u parlamentu i zatražiti njihovu podršku. Tu pre svega mislim na DS koji zajedno sa nama predstavlja opoziciju u parlamentu - rekao je predsednik Gradskog odbora SDS Nenad Zdravković .

Živojin Stefanović kaže da će podržati kandidata opozicije za novog predsednika lokalnog parlamenta.

Ukoliko to bude bio dobar čovek, pristojan, rado ću glasati za njega - istakao je Stefanović.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Boban Todorovic Kewic

    20:42 // 9. 4. 2015.

    A što si ćutao?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: