Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:02, 29. 3. 2022.

| Politika

Leskovački opozicionari za zajedničku kontrolu izbora, ali na dogovor ne dolazi niko

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
Cakić, Moramo
Poslednji poziv koalicije Moramo; foto: M. M.

Na hitan sastanak kako bi sprečili potencijalnu krađu glasova na predstojećim izborima, leskovačku opoziciju pozvao je Nebojša Cakić, kandidat za narodnog poslanika koalicije "Moramo". Međutim, do sada se na taj poziv niko nije odazvao, a neki od leskovačkih opozicionara kažu da postoji opšti dogovor, ali i da pozive nisu ni dobili.

Manje od nedelju dana ostalo je do 3. aprila, za kada su zakazani parlamentarni i predsednički izbori, a leskovački opozicionari i dalje nemaju dogovor oko kontrole izbora.

Cakić, koji se nalazi na 13. mestu opozicione koalicije "Moramo", kaže da i pored mnogo poziva da im se pridruže u izbornoj borbi, do sada nisu dobili nikakav odgovor.

Koalicija "Moramo" je pozvala sve opozicione partije na hitan sastanak, radi sprečavanja glasanja fantomskih birača. Opozicione partije smo pozvali i ranije na organizovanje zajedničke kontrole izbora, kako nijedan glas ne bi mogao da bude zloupotrebljen, ali do sada nismo dobili nikakav odgovor. Nadamo se da će se to promeniti i da će svi akteri opozicionog delovanja u našem gradu uzeti učešće u sprečavanju izborne krađe dok još ima vremena - kaže Cakić.

Da ipak postoji neki dogovor o čuvanju glasačkih kutija i praćenja izbora, tvrdi kandidatinja za poslanika ispred koalicije "Ujedinjeni za pobedu Srbije" Jelena Spirić. Leskovačka opzicija Ostatak leskovačke opozicije spreman na zajedničku borbu; foto: M. M.

Mesecima smo već u kontaktu sa svim opozicionim strankama oko praćenja izbornog procesa. Ja sam lično stupila u kontakt sa Grupom građana "Za Leskovac zajedno" i dogovor postoji da se čak i ujedinimo na dan izbora i da svi zajedno pokušamo ono što nam je zajednički cilj, da pre svega sačuvamo glasove, ali i da srušimo ovaj nakaradni režim - rekla je Spirić.

Od opozicionih stranaka u Leskovcu aktivna je i Demokratska stranka, a iz lokalnog odbora te stranke kažu da za sada nisu dobili nikakav poziv za bilo kakvu zajedničku akciju. Međutim, poverenik DS-a Saša Stojanović kaže da bi se vrlo rado odazvali pozivu ako bude stigao.

Mi za sada nismo dobili nikav poziv, ali smo zainteresovani za zajedničku akciju i za tu ideju. Čuvanje izborne volje građana je prioritet svih nas i ukoliko mi poziv bude stigao kao poverniku ko je zadužen za DS u Leskovcu vrlo rado ćemo se odazvati - kaže Stojanović.

Podsetimo, Grupa građana "Za Leskovac zajedno" koja je sada i deo zeleno-leve koalicije "Moramo", jedina je opoziciona odbornička grupa u lokalnom parlamentu, pošto je veći deo opozicije bojkotovao izbore održane juna 2020. godine.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: