Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:34, 23. 6. 2015.

| Politika

Leskovački političari dele funkcije po kafanama

Autor:Dragan MarinkovićIzvor:Južne vesti
stojanovic-na-pressu.jpg
Stojanović tvrdi da su se, posle dogovora u kafani, izljubili sa gradonačelnikom; foto: JV

Novi gradski većnik i ugostitelj Goran Stojanović ispričao je novinarima kako leskovački političari dogovaraju koaliciju i postavljaju načelnike gradskih uprava i direktore preduzeća u kafani.

Ovaj leskovački ugostitelj je u utorak na konferenciji u prostorijama Udruženja “Liga za Leskovac” čiji je član, ispričao svoj susret i dogovor sa gradonačelnikom Leskovca Goranom Cvetanovićem od pre desetak dana kada mu je ponuđeno mesto gradskog većnika, a u rasporedu koalicionih kvota i mesto načelnika Uprave za inspekcijske poslove na koje je ipak kasnije imenovan Saša Pešić.

Pozovem ja Meska (gradonačelnik Leskovca i lider SNS-a Goran Cvetanović, prim. aut.), on mi odbije poziv i posle određenog vremena me pozove i kaže da dođem na terasi restorana “ABC”. Seli smo u jednu ćošku i počeli da pričamo. Ja mu kažem: “Video sam se sa Žikom (Živojin Stefanović, osnivač “Lige za Leskovac”) i on insistira da uđemo u vlast, ali da moraš da nam daš jednu upravu”. Šta se dešava na kraju - ustaje i kaže mi: “Dajem ti inspekcijske poslove, ali to dajem zbog tebe, ne zbog Žiku”. Onda je ustao i kaže: “Ajde da se izljubimo“ - ispričao je novinarima Stojanović.

Izlaganje Stojanovića je izazvalo podsmeh članova stranke koji su prisustvovali konferenciji, na šta je kazao da ga je na sve to zapravo naterao Živojin Stefanović.


Cvetanović: U kafani mogu samo da se družim

Sa druge strane, gradonačelnik Leskovca tvrdi da nijedan odgovoran posao ne sklapa na ulici ili u kafani, već da se tog istog dana, pre podne, sa Stojanovićem dogovarao na koalicionom sastanku u njegovom kabinetu. 2 Cvetanović u kafani hteo da čuje samo Stojanovićevu odluku; foto: arhiva JV

Sve što smo imali da ponudimo ljudima iz “Lige za Leskovac”, ponudili smo na tom sastanku. I Živojin Stefanović je bio pozvan da prisustvuje. Ništa nije bilo dogovarano u kafani. Ja u kafani mogu samo da se družim, ali ako me i tamo neko od građana susretne, ja strpljivo saslušam njihove probleme - tvrdi Goran Cvetanović.

On kaže da je sa Goranom Stojanovićem u restoranu “ABC” svega razmenio par rečenica i da je to bilo nakon stručnog sastanka kojem je prisustvovao.

U toku je bila zvanična prezentacija Aktivne Srbije “Razvoj poljoprivrede u Leskovcu“ na kojoj su govorila 3 eminentna profesora sa Poljoprivrednog fakulteta, a kojem su prisustvovali predstavnici lokalne samouprave i nekoliko gradskih odbornika. Zamolio sam ga da sačeka dok se ne završi i da mi kaže šta su odlučili jer je sednica bila zakazan za sutradan - tvrdi gradonačelnik Cvetanović.


Opet smenjuju Žiku Žmigavca

Živojin Stefanović, bivši dugogodišnji predsednik leskovačkog SPS-a i bivši predsednik Skupštine, sada osnivač “Lige za Leskovac”, kaže da je zgrožen načinom na koji su raspodeljene kvote i tvrdi da je zbog toga odlučio da postane samostalni odbornik u lokalnom parlamentu.

U politici sam 40 godina i poslove nikada nisam sklapao ui kafani. To nije u redu - ističe Stefanović.

On bi trebalo da danas bude smenjen na sednici Udruženja čiji je osnivač i tvrdi da iza toga stoji zapravo vodeća SNS u Leskovcu.

SNS zazire od svega što se formira i što ima izgled na uspeh. Oni su, bukvalno, Gorana Žapca kupili - smatra Stefanović.

3 Žika tvrdi da su Žapca kupili naprednjaci; foto: arhiva JVOd raskola u Ligi, kaže Stefanović, profitirala je samo porodica Gorana Stojanovića.

Postao je član gradske Vlade, a na upražnjeno mesto odbornika došla njegova ćerka. I to mu je bilo malo, pa je i sina ubacio u Izbornu komisiju. Postavlja se pitanje da li moje Udruženje postoji zbog neke porodice Stojanović? - pita se Živojin Stefanović.

On negira da je nagovarao Stojanovića da razgovora o koaliciji i dodeli kvota s Goranom Cvetanovićem.

“Ligi za Leskovac” ostala je samo jedna odbornica u lokalnom parlamentu - Brankica Stojanović, inače ćerka Gorana Stojanovića.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • leskovčanin

    09:50 // 24. 6. 2015.

    Sve poštenjačina do poštenjačine, a Leskovac postao zadnja rupa na svirali...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: