Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:53, 28. 2. 2018.

| Politika

Leskovčani premijerki aplaudirali, ona hvalila i građane i funkcionere

Autor:B. AntićIzvor:Južne vesti
leskovcani
Leskovcani strpljivo čekali dolazak premijerke, foto: B. Antić

Niska temperatura i sneg nisu sprečili više desetina građana da na samom ulasku u Leskovac strpljivo dočekaju predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić. Leskovčani su premijerku pozdravili gromoglasnim aplauzom, dok je ona za njih, a i za predstavnike lokalne samouprave imala samo reči hvale.

Iako je, prema podacima Nacionalne službe za zapošljavanje, krajem januara ove godine, više od 17.000 Leskovačana bilo bez posla, za premijerku Brnabić je ovaj grad primer dobre i odgovorne lokalne samouprave, koja ima povoljno poslovno okruženje, kako za privlačenje stranih investitora, tako i za razvoj porodičnih firmi.

Jedno od malih preduzeća koje je, tokom radne posete, obišla sa gradskim čelnicima je kompanija “Bane Komerc” koja se bavi proizvodnjom plastičnih vreća, najlona i kanapa, za koje je Brnabić imala samo pozitivne komentare, a koje posluje od 1992. godine bez, kako je rekao direktor kompanije, ikakve pomoći države. Ana Brnabić Predsednica Vlade u Leskovcu dočekana aplauzima, foto: B. Antić

Leskovac je jedan od primera lokalne samouprave za porodične firme, za mala, srednja preduzeća. I drago mi je bilo da danas vidim firmu kao što je “Bane Komerc”, potpuno porodična firma koja ima proizvodne pogone na preko 7.000 kvadratnih metara - rekla je Brnabić.

Predsednicu Vlade aplauzima su dočekali i u Opštoj bolnici, gde je sa gradskim rukovodstvom obišla Infektivno odeljenje, u čije je renoviranje uloženo 45 miliona dinara, a koje će, prema rečima direktora Nebojše Dimitrijevića, pacijente primiti za 2 ili 3 dana. Iako je novac građana uložen u renoviranje jednog odeljnje, o opštem stanju u ovoj ustanovi govori i nedavno propadanje plafona na Grudnom odeljenju.

Sa predstavnicma grada ustanovljeno je šta je od objekata renovirano, koliko je bilo investicija i šta će raditi u budućnosti, a pozitivne komentare premijerka je uputila i rukovodstvu Leskovačkog kulturnog centra koje se, kako kaže, trudi da decentralizuje kulturu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • sozontije

    05:59 // 1. 3. 2018.

    Kod ovoliko ovaca,Leskovac ima sansi da ponovo bude Srpski Mancester.

  • mica

    23:54 // 28. 2. 2018.

    informacija botovima što su se postrojili pokraj puta.... drug tito je davno umro.

  • Deroštiljizacija

    20:33 // 28. 2. 2018.

    E lepo! Roštiljijada nema više da me vidi!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: