Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:22, 15. 12. 2015.

| Politika

“Levica Srbije” krenula iz Niša

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
levica
"Levica Srbije" integrisanjem "Koalicije za Niš" krenula u političku borbu; foto: JV

Pristupanjem "Koalicije za Niš" nedavno formiranom pokretu nekadašnjeg funkcionera DS Borislava Borka Stefanovića "Levica Srbije", ovaj pokret je iz Niša krenuo u političku borbu.

Stefanović je, kako kaže, rešio da počne iz Niša i u najvećem gradu juga Srbije predstavi opoziciju vladajućoj većini koju predvodi Aleksandar Vučić.

Niš je zapostavljen i ekonomski, i socijalno, i politički i nije nam bilo teško da pronađemo najbolje ljude, čistih biografija, koji žele dobrobit svom gradu, gradu Nišu i neku novu budućnost baziranu na novim idejama. Meni je zadovoljstvo da sedim sa Slavišom Dinićem i ostalima koji su se okupili pre svega oko ideja socijalne pravde, jednakosti, decentralizacije i funkcionalnog uređenja institucija - kaže Stefanović.

Program Stefanovićevog pokreta, koji bi trebalo da preraste u partiju, ima 24 tačke, a uskoro bi taj program, kako kaže osnivač “Levice”, trebalo da ponese naslov “Srbija posle Vučića”.

Baš ideje koje su ispisane u programu je “Koalicija za Niš”, kako kaže njen osnivač Slaviša Dinić, podržala jednoglasno.

Na sednici predsedništva smo doneli jednoglasnu odluku da pristupamo “Levici Srbije” i posle toga slede pojedinačni pristupi. Ono što mogu da obećam kao prvi čovek “Koalicije za Niš”, a ubuduće i Gradskog odbora “Levice Srbije”, je da će “Levica” na predstojećim izborima izaći sa stručnim i poštenim ljudima i ljudima čista obraza, jer je neophodna nova energija - kaže Dinić.

levica "Levica" na okupu u Nišu; foto: JVStefanović kaže da je njihov program prilagođen uslovima “postvučićeve kataklizme” koja se svakodnevno vidi, a poslednjih dana i u smanjenju novca koji se iz republičkog budžeta prebacuje lokalnim samoupravama.

Kao ključnu stvar za razvoj Niša i plan koji “Levica” ima za ovaj grad Stefanović je istakao reindustrijalizaciju, ali sa državnim kapitalom. Male opštine dobiće, kaže Stefanović, duple plate u javnom sektoru, kako bi mladi ostajali tamo da rade.

Inicijalni odbor “Levice Srbije” najavljen je za kraj decembra, takođe u Nišu.


Partijsko zapošljavanje krivično delo

Govoreći o programu za mlade, Borko Stefanović je rekao da su oni detaljno sagledani u “Levici Srbije”, ali ključna stvar koja će pomoći mladim ljudima je, prema njegovom mišljenju, ukidanje partijskog zapošljavanja na kojem su, tvrdi, naprednjaci doktorirali.

Kaže da će “Levica Srbije” to proglasiti krivičnim delom.

Napravićemo da je stranačko zapošljavanje krivično delo. Ukinućemo Kancelarije za mlade koje su parapartijske organizacije. Uvešćemo javne konkurse koji su javni na sajtu sa imenima i prezimenima za sve učesnike. Tako ćemo mladima dati šansu da rade i ostanu u svom gradu - rekao je Stefanović.

Partijsko zapošljavanje, kaže Stefanović, ide u Krivični zakonik, a to će dati šansu uzbunjivačima da prijavljuju one koji zapošljavaju po partijskoj liniji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • nenad 2008

    09:18 // 17. 12. 2015.

    Zaista ste LEV /VIČARI/ ACI. Toliko, da vam je za IMOVINSKU KARTU potreban alonž.

  • Alex

    07:58 // 17. 12. 2015.

    A porodično zapošljavanje? To je OK? Pa 90% zapošljavanja u javnom sektoru je porodično, tj. deca radnika se zapošljavaju. Licemerno...

  • Sonic_Youth

    14:49 // 16. 12. 2015.

    Bla, bla, bla, truc. Bez Dusice Davidovic nista vise nema smisla.
    Nego, gde ce biti Centrala? U Bg ili u Nisu?

    • narodne kuhinje

      23:27 // 17. 12. 2015.

      ako ih Dušica Davidović ne spasi, nema ko drugi. Jadni su oni kao i ona sa njima.
      a

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: