Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:21, 10. 3. 2020.

| Politika

Lideri niških radikala napustili stranku, Savić kaže da je i dalje radikal

Autor:A. StankovIzvor:Južne vesti
Tihomir Perić
Perić (u sredini) kaže da je grupa radikala napustila odbor; Foto: Arhivska fotografija, izvor SRS

Predizborna previranja, posle Demokratske, uzimaju maha i u Srpskoj radikalnoj stranci u Nišu. Kako kaže dosadašnji predsednik niškog odbora SRS Tihomir Perić, on nije na izbornim listama, pa samim tim ni u stranci. Aktuelni narodni poslanik i dugogodišnja perjanica radikala na jugu Nikola Savić kaže da je takođe van svih odbora, ali da je i dalje radikal.

Da se nešto “kuva” kod niških radikala spekulisalo se još krajem prošle nedelje, ali tada novinarima niko od njih nije želeo da potvrdi te informacije.

U centrali stranke u Zemunu su tvrdili da o tome ništa ne znaju.

Ipak, nakon što je Republička izborna komisija potvrdila izbornu listu SRS za predstojeće parlamentarne izbore bilo je jasno da je situacija u niškom odboru daleko od uobičajene, jer na listi nije bilo Savića, ali ni drugih starih radikala iz Niša.

Perić sada za Južne vesti kaže da je napustio sve odbore.

Ja sam na dan izbora zameniku predsednika i predsedniku Izvršnog odbora ovde u Nišu rekao da je moja odluka da se povlačim sa svih lista i poslaničke i odborničke i gradske i opštinske. To znači formalno da sam napustio stranku - kaže Perić.

savic Savić nije potvrdio Perićeve reči, ali ga nema na listi za narodne poslanike; foto: JVOni koji su se javili redakciji Južnih vesti kažu da je uz Perića iz stranke istupilo i nekoliko predsednika mesnih odbora, kao i deo članstva, ali to za sada nije potvrđeno. Perić bi, kako sam kaže, trebalo narednih dana da upozna javnost sa daljim potezima u njegovoj političkoj karijeri.

Poslanik Savić, sa druge strane, kaže da je i dalje član stranke iako takođe nije na stranačkim funkcijama.

I dalje sam član SRS. Tačno je da sam još krajem 2018. godine podneo ostavke na sve stranačke funkcije, kao i to da nisam kandidat na stranačkim listama - rekao je Savić.

Radikali su u Nišu bili deo koalicije koja upravlja gradom zajedno sa naprednjacima i socijalistima, a Perić je i gradski većnik u aktuelnom sazivu.

radikali srs Radikali u niškom parlamentu slali razne poruke; Foto: JV

Savić je sa druge strane bio jedan od najaktivnijih poslanika iz Niša, odmah posle Jelene Žarić Kovačević iz SNS-a, ali je zato kao odbornik u niškoj Skupštini ženama ostao dužan izvinjenje i pored preporuke Zaštitnice ravnopravnosti da to uradi javno, za skupštinskom govornicom.

On je tokom jedne od sednica rekao "da je žena programirana za rađanje".


Na republičkoj listi osmoro Nišlija

Republička izborna komisija prihvatila je listu SRS za predstojeće parlamentarne izbore, a na njoj se nalazi 45 južnjaka.

Među njima je svega osmoro Nišlija, a prva među radikalima iz najvećeg grada na jugu je na 18. mestu Jelena Stojanović, koja ima i najveće šanse da se zaista i nađe u Narodnoj Skupštini.

Ostali su znatno niže - Stefan ilić na 73. mestu, Nebojša Mladenović na 88, Zoran Nikolić na 118, Radiša Stajić je 162, Nebojša Mitić 179, Tijana Stević 192, Slavica Mirković 208, Tanja Hadži Madžić 219.

Najbolje rangirana je Vranjanka Bobana Stanimirović koja je na 14. mestu, a u parlament bi mogle još 3 žene, Nataša Potić iz Pirota koja je na 19. mestu, Lidija Dimitrijević iz Leskovca i Cveta Milanov iz Dimitrovgrada koje su na 27. i 29. poziciji.

Kompletnu listu SRS koju predvodi Vojislav Šešelj, možete preuzeti u nastavku teksta.


Pravi i lažni Perić

Prvobitno je objavljena informacija u kojoj je su citirane izjave Tihomira Perića koje su novinari dobili u telefonskoj izjavi na Perićev broj od ranije poznat redakciji.

Međutim, kasnije se sa službenog gradskog broja javio većnik Perić koji je tvrdio da sa novinarima Južnih vesti uopšte nije razgovarao, da su dobili uglavnom tačne informacije - ali od lažnog Perića.

Ispostavilo se da su novinari zvali broj koji je većnik Perić nekada koristio, za koji on kaže da je ostao u Opštini Pantelej, a neko ko se od petka javljao i lažno predstavljao kao Tihomir Perić.

To jeste bio moj telefon, moj broj. Vraćena je kartica Opštini Pantelej i čovek koji Vam je dao tu izjavu, ja sam se malopre čuo s njim. On nije znao, čuo je neku situaciju pa Vam je rekao to što je rekao. Kaže mi da nije rekao da je Savić napustio stranku, samo da nije više aktivan - kaže pravi Perić.

Novinari su od petka više puta zvali broj telefona na koji se povremeno javljao lažni Perić. Uvek su se predstavljali i počinjali pitanja sa "gospodine Periću" na koja je osoba sa druge strane lažno odgovarala.

Ko je to bio, zašto je to radio i da li je član SRS, za sada nije poznato, jer na pozive novinara više ne odgovara.

Dokumenti za preuzimanje

  1. Izborna lista SRS 2020 (preuzmi) - 401.50 KB
Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Durlan TASA

    21:42 // 10. 3. 2020.

    Stefan Ilic momak kome treba pomoc da shvati da nije rodjen za politicara.Toliko se uziveo pa je smesan.

  • Nele

    13:32 // 10. 3. 2020.

    Jak štih !

  • Mara

    12:37 // 10. 3. 2020.

    Lepota

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: