Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:15, 28. 3. 2019.

| Politika

Lideri opozicije pozvali Kuršumličane na protest u Beogradu

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
kursumlija protest
Kuršumlija je, nakon Beograda, prvi grad u kome su počeli protesti; foto: Lj.M.

Na 14. protestima "1 od 5 miliona" govorili su narodna poslanica Marinika Tepić i narodni poslanik i potpredsednik Socijaldemokratske stranke Marko Đurišić koji su, između ostalog, uputilii poziv Kuršumličanima na, kako su rekli, "Dan D" - da svi krenu na protest koji je 13. aprila zakazan u Beogradu.

Govoreći okupljenim građanima Kuršumlije koji se protive režimu Aleksandra Vučića, Đurišić je istakao da narod želi da ima slobodu da glasa, da radi i da razmišlja, te da država stvori uslove da mladi ljudi ostanu u svojoj zemlji, a ne da posao traže u inostranstvu.

Sloboda je ono što nam treba. Sve treba menajti, od vrha države, do opština poput Kuršumlije. Ovo nije 21. vek, nemamo slobodu. Zato 13. aprila svi da se izborimo za slobodu. Znam da ćemo imati hrabrosti da se zajedno okupimo u Beogradu - kazao je Đurišić.

Narodna poslanica Marinika Tepić podsetila je na podatak koji bi svaku normalnu vlast u državi zabrinuo, da mladi u Kuršumliji masovno odlaze “trbuhom za kruhom” i da ovaj kraj iz godine u godinu ima sve manje stanovnika.

Već 4 meseca protestujemo, ali medijski mrak vlada, a Javni servis nas ignoriše. Zato je važno da se okupimo svi 13. aprila, nije bitno koliko vas je, mi nećemo da se prebrojavamo. Odvojite vreme, ne samo za taj dan, već i ostale dane nakon toga, jer nema nazad – rekla je Marinika Tepić.

Protest je završen šetnjom do zgrade bivše konfekcije "7. juli“ u Kuršumliji, a protekao je bez incidenata.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: