Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:17, 2. 6. 2020.

| Politika

Lista “Niš, moj grad” predala potpise za izbore: Mi smo jedina niška stranka

Autor:M. ZirojevićIzvor:Južne vesti
niš moj grad
Trojac koji vodi listu; Foto: E.M.

Grupa građana “Niš, moj grad” koju predvode Dragoslav Ćirković, Branislav Jovanović i Miodrag Stanković predala je danas potpise za lokalne izbore 21. juna, a kažu da građani prepoznaju da je trenutak za smenu režima Srpske napredne stranke i isključuju bilo kakvu postizbornu koaliciju sa naprednjacima.

Prvi na listi je nekadašnji predsednik Opštine Medijana Dragoslav Ćirković, lider Socijaldemokratske stranke Borisa Tadića u Nišu, koji kaže da je vreme stranaka prošlo i da svaki grad mora da prepozna lokalne lidere.

Ova lista biće pod rednim brojem 8 na glasačkom listiću, a Ćirković kaže da tu ima simbolike jer je SNS 8 godina na vlasti i da su potpuno ruinirali grad.

Apsolutno nikakva saradnja sa SNS ne dolazi u obzir. Tražimo podršku građana da u što većem broju izađu na izbore koji jesu važni jer rešavaju životna pitanja u ovom gradu. Ukoliko dobijemo podršku, ostajemo dosledni da nikakve saradnje nema sa onima koji su devastirali ovaj grad - izričit je Ćirković.

Posle njega na listi su i Branislav Jovanović i donedavni lider niških demokrata Miodrag Stanković, a Ćirković kaže da su spremni sva trojica da stanu na crtu sa imovinskim kartama svim ostalim prvacima na listama.

Jovanović kaže da su svi ostali “radikali” jer su potekli iz Srpske radikalne stranke, a kaže da Nišom neće vladati ni “Vučić, ni Dačić, ni Šapić” i da su oni “jedina niška stranka”. Dodaje da nema saradnje sa onima koji su ga hapsili, “ni za milion evra”. niš moj grad Najavljuju promene; Foto: E. M.

Otvoreni su, tvrde, za saradnju sa Pokretom slobodnih građana.


Šta obećava lista “Niš, moj grad”?

Za SNS kažu da su uveli “strahovitu centralizaciju” i da su im vladavinu obeležili namešteni tenderi, paljenje autobila, povećavanje poreza, da nisu izgradili nijedno obdanište i da nisu umeli da napune budžet jer Novi Sad ima dva i po puta veći budžet od Niša.

Ćirković kaže da će ako budu upravljali gradom - završiti Somborski bulevar, izmestiti prugu, reorganizovati Gradsku upravu i komunalna preduzeća.

Jovanović kaže da će srediti stanje u javnom sektoru i da njihovi kadrovi čekaju kao zapete puške.

Sva pažnja biće usmerena izgradnji grada, znamo da radimo, znamo kako i da uštedimo - napominje Jovanović.

Obećao je i 7 novih obdaništa za koje kažu da imaju lokacije, najavio je užine iz budžeta i najavljuju da će srediti “haos u opštinama”.

U planu im je i centralizacija svih javnih nabavki gde će na jednom mestu finansijski stručnjaci strogo kontrolisati trošenje novca i da se tu može uštedeti 600 do 800 miliona dinara.

Miodrag Stanković rekao je da će poništiti odluku o poklanjanju aerodroma.


Ko je na listi?

Prva trojica na listi su poznati političkoj javnosti, Ćirković i Jovanović imaju dugogodišnji staž u niškoj politici, a Stanković je vodio Gradski odbor DS Niš.

Zatim na listi slede diplomirani novinar Emilija Marjanović, profesor fizičke kulture Ana Ćurčić i arhitekta Ivana Petković. niš moj grad Lista ima 21 kandidata; Foto: E. M.

U prvih 10 su i knjigovođa Dragan Marković, diplomirani pravnik Slavoljub Savić, radnik obezbeđenja Miljan Marjanović i radiolog Dijana Bojić.

Celokupna lista ima 21 ime, a bira se 61 odbornik, pa teoretski i da pobede ne mogu sami da upravljaju Gradom već moraju u koaliciju. Na listi je 11 muškaraca i 10 žena.


Još jedno obećanje o gradskoj televiziji

Posle Narodne stranke i Socijalističke partije i “Niš, moj grad” najavljuje regionalni javni servis sa sedištem u Nišu, iako, po važećim zakonima, za to nema osnova.

Jovanović to predstavlja kao predizborno obećanje i kaže da bi takvu televiziju vodile nestranačke ličnosti, a da bi udruženje novinara biralo urednika.

Miodrag Stanković naveo je da vlada medijski mrak i da gradska televizija treba da bude napravljena kako bi, između ostalog, ispratila i “sve njihove aktivnosti”.

“Niš, moj grad” učestvuje sa listom i u Medijani, Crvenom Krstu i Paliluli, a u Panteleju i Niškoj Banji imaju strateške partnere - Koaliciju za Pantelej i “Novu Banju”.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Istinoljub Medijanski

    22:53 // 3. 6. 2020.

    Cirkovic istice simboliku 8.g. vrsenja SNS vlasti,samo da ga podsetimo: 8.g.sto je on bajkovito carovao u opstini Medijana uz zdusnu podrsku svojih kadrova, koje je zaposlio, sto i sada zare i pale u opstini.Npr.sefica finansija i dalje rukovodi sluzbomi i izvlaci iz budzeta svaki narodni dinar,iako je penzioner od januara 2020.g.Je li to simbolicno?I vrapci na grani ga prepoznaju u Parku ljubavi!

  • Bože sačuvaj

    19:00 // 3. 6. 2020.

    Nikad smešnija lista...

  • Istinoljub Medijanski

    18:15 // 3. 6. 2020.

    Imovinska karta Cirkovica za 8 g. njegovog carovanja u opstini Medijana:
    -osvajanje Monblana helikopterom, putovanja po svetu (Nijagarini vodopadi, Francuska,Arl,Brisel, Grcka i dnevnice od 80 E.Park ljubavi,Korali-Kraljevo,podzemni kontejneri-majdan za posteno namestene tendere,sve uz podrsku njegovih kadrova,koji jo

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: