Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:38, 13. 8. 2015.

| Politika

"Lista korumpiranih funkcionera" Srbije počinje Nišlijama

Autor:M. VučićIzvor:Južne vesti, Danas
490x370-NOVAC-Ilustracija-kradja
"Funkcionerski dodaci" - preko hleba pogača; foto: arhiva JV

U narednih desetak dana na sajtu Biroa za društvena istraživanja (BIRODI) biće objavljena “Lista korumpiranih funkcionera” koji nisu vratili nezakonite funkcionerske dodatke na plate od 30%, a prvi na listi biće funkcioneri iz Niša.

Više od 130 funkcionera iz 35 gradova i opština je, prema pisanju lista “Danas”, poslednje 3 godine primalo "funkcionerske dodatke" koji su im plate uvećavali za trećinu, a među njima je i 19 Nišlija.

birodi Zoran Gavrilović iz BIRODI-ja; foto: mc.rsNakon što je upravni inspektor to ocenio nezakonitim, oni više neće moći da primaju ove dodatke, ali do sada je samo jedan niški funkcioner novac i vratio.

Da bi ih naterali da vrate novac poreskih obveznika, iz BIRODI-ja najavljuju Listu korumpiranih funkcionera koju će započeti upravo Nišlijama jer za njih, kažu, već imaju podatke.

Jedini način da budu skinuti sa liste jeste da vrate novac stečen korupcijom. Na tim listama će se videti koliko funkcionera nije vratilo ove dodatke, koliko sednica su imali, koliko su zarađivali po sednicama. Kako budu pristizali podaci za ostale srpske funkcionere, tako će se lista širiti - kaže Zoran Gavrilović iz BIRODI-ja.

800x600-platni-listic-perisa Platni listić Perišića; foto: JVIdeja je, navodi on, da povedu intenzivnu kampanju i zatraže od stranaka da funkcionere iz svojih redova koji nisu vratili dodatke ne kandiduju na sledećim izborima, odnosno da im ne dodele funkcije ukoliko formiraju vlast.

Obratićemo se liderima partija da narede članovima svojih stranaka da vrate korupcijom stečeni novac, a da smene one koji ih ne poslušaju. Ukoliko ne postupe tako, jasno je da su saučesnici u nezakonitom otimanju novca poreskih obveznika koji su suočeni sa merama štednje - dodaje on.


Aktuelni fukncioneri čekaju prethodne da vrate novac

Osim predsednika Korisničkog saveta niške Skupštine Miloša Grozdanovića koji je vratio više od 130.000 dinara koje je dobio na ime “funkcionerskog dodatka”, zasada niko drugi nije sledio njegov primer.

490x370-490x370-perisic-i-papir Zoran Perišić kaže da je voljan da bude deo ekipe koja će vratiti novac; foto: arhiva JVČak je i gradonačelnik Zoran Perišić rekao da se ovaj dodatak isplaćuje od 2008. godine i da bi novac trebalo da vrate svi koji su ga uzimali, počev od prethodne vlasti, a on je spreman da bude “deo te ekipe”.

Isto kaže i predsednik Komisije za nazive delova naseljenih mesta i nazive ulica Nikola Ilić. Kako navodi, “bitno je poštovati hronologiju događaja i pozvati i Simonovića i sve ostale da vrate novac”.

Kada oni to budu uradili, ja sam spreman da budem prvi iz ove vlasti koji će vratiti pare - kaže Ilić.

Ilić se pita i zašto upravni inspektor nije reagovao prethodnih godina, nego tek sada, a isto pitanje postavlja i zamenik gradonačelnika Ljuba Slavković koji odluku inspektora smatra “ponižavanjem funkcionera”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marina Markovic

    11:46 // 15. 8. 2015.

    Dakle, što se stepena korupcije tiče, on se lagano menja. Na gore!

  • majmun

    09:53 // 15. 8. 2015.

    opljackali nas i sada ih molimo da nam vrate pare. zasto nam ne dozvole da odemo iz ove zemlje i zasto ne mozemo da dobijemo azil u nekoj normalnoj zemlji.

  • milanm977

    19:37 // 14. 8. 2015.

    Mnogo će vode proteći Nišavom dok se sve te nepravilnosti isprave jer u Nišu se ne ulazi u politiku zarad poboljšanja života građana, svi to rade samo zbog ličnog interesa zarad leba bez motike...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: