Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:00, 4. 3. 2020.

| Politika

Izbori 26. aprila - biraju se poslanici i odbornici

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti, N1
izbori
Izbori 26. aprila; ilustracija; foto: Vanja Keser

Građani Srbije će svoje predstavnike u lokalnim parlamentima, u gradovima i opštinama u kojima žive, birati 26. aprila, odluka je aktuelne vladajuće većine koju je saopštila predsednica Narodne Skupštine Maja Gojković, koja je i formalno raspisala izbore. Predsednik niškog parlamenta Rade Rajković za isti datum raspisao je izbore za niške opštine, a biraće se i narodni poslanici istog dana.

Gojkovićeva je pozvala građane da izađu na izbore i glasaju, jer će svojim glasom odlučivati o budućnosti i daljem razvoju svojih lokalnih samouprava.

Pratite programe svih kandidata i izaberite svojim glasom one koji će odgovornom i ozbiljnom politikom moći da unaprede vaš i život vaših porodica. Pozivam i sve kandidate da se nadmeću za podršku građana dobrim programima, da ponude svoje vizije razvoja gradova i da se u kampanji uzdrže od govora mržnje - rekla je Gojkovićeva.

U isto vreme izbore za niške gradske opštine raspisao je prvi čovek niške Skupštine Rade Rajković, a nešto kasnije epubličke parlamentarne izbore raspisao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Na jugu predstavnike u lokalnim parlamentima neće birati stanovnici Medveđe, Doljevca i Preševa, jer su u ovim opštinama održani vanredni lokalni izbori 2017. i 2019. godine.

Podsetimo, 26. aprila na listićima se neće naći opozicione partije okupljene oko Saveza za Srbiju koje bojkotuje izbore, jer smatraju da nema uslova za njihovo održavanje.

Izvesno je da će se na listiću naći SNS, SPS, kao i stranke i pokreti među kojima su neke stare i poznate i neke novonastale stranke.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bojkot018

    21:23 // 4. 3. 2020.

    Tog dana cu da odem u setnju,na izlet,u prirodu.Sa porodicom i dragim ljudima,izbori u organizaciji haradinajeve koalicije me ne zanimaju.

  • slavko

    14:51 // 4. 3. 2020.

    Ne zelim da ucestvujem u farsi zvanoj izbori,zlatno doba,nikad vece plate,penzije,demokratija,autoputevi,fabrike,a ludilo nikad vece.Zato BOJKOT pa...

  • Шишач снс-ОВАЦА

    14:48 // 4. 3. 2020.

    Ко отиде на изборе лажне,
    не послуша аргументе важне,
    у дом му се вођа уселио,
    и верну му љубу обљубио!

    А, још ако и за њега гласа,
    отпало му све од испод паса,
    љубу више не мого да мува,
    туђу децу нек 'рани и чува!

    Када љуба са вођом закачи,
    научиће шта слобода значи,
    ко на длану све ће бити јасно,
    за гласача поприлично касно!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: