Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:15, 15. 10. 2020.

| Politika

Lutovac: Lečić nije član, pa samim tim ne može biti ni predsednik DS-a

Autor:A. StankovIzvor:Južne vesti

Demokratska stranka od 2018. nije imala unutarstranačke izbore, priča njen predsednik Zoran Lutovac, a kaže da su izbori na kojima je za predsednika izabran Branislav Lečić nelegalni. Kod njega je, tvrdi, i pečat stranke, a u toku su pripreme za izmenu Statuta nakon čega će uslediti izbori na svim stranačkim nivoima.

Lutovac je bio u Nišu na otvaranju novih prostorija Gradskog odbora DS, a za Južne vesti kaže da niškim odborom upravlja povereništvo koje predvodi njegova zamenica Dragana Rakić, dok je predstavnik u Nišu Vladimir MIlošević, član Izvršnog odbora.

Iako se često oglašava i Vladimir Domazet, predstavnik Lečićeve frakcije, Lutovac tvrdi da svi oni nisu deo DS-a.

Ne postoje nikakve frakcije, postoji jedna jedina DS i rukovodstvo koje je izabrano 2018. Branislav Lečić nije član, pa ne može biti ni predsednik Demokratske stranke. Svi oni koji su učetvovali na lažnim izborima se lažno i predstavljaju i oni ne mogu predstavljati Demokratsku stranku, nego isključivo sebe - kaže Lutovac.

Dodaje i da je pečat stranke kod njega, pa kaže da je jasno i da je čitav taj izborni proces na kojem je izabran Lečić falsifikovan zbog čega će biti podnete i krivične prijave.

Uskoro bi, najavljuje Lutovac, trebalo da uslede izmene Statuta, a nakon toga i unutarstranački izbori na svim nivoima.

Sve je to, kaže, plan reformi DS-a koji on i rukovodstvo sporovode.

Mi želimo da vratimo Demokratsku stranku njenim članovima i građanima. To znači da promenimo pristup politici kakav je bio do sada i koji je odvojio DS od njenih birača. Želimo da javni interes bude u prvom planu. To je ključ naše reforme i na tome radimo - kaže Lutovac.


“Zelenović viđen kao jedno od novih lica DS”

Dugo se pričalo o ideji ujedinjenja Demokratske stranke. Tim povodom je održan i jedan zajednički skup, ali se odjednom sa tim stalo, a Lutovac kaže da su razlog bila odstupanja od inicijalnog dogovora.

Mi smo se dogovorili da se ujedinjujemo u DS. Integrisanje drugih organizacija u DS. Drugi princip je bio da ljudi koji su bili ranije eksponirani da se povuku i pruže šansu novim ljudima. Kasnije je došlo do modifikovanja i tu smo videli problem. Ako smo se dogovorili očekujem da tako i bude. Umesto ujedinjenja počela je priča o formiranju nove stranke, a to ne dolazi u obzir - kaže Lutovac.

Pregovaralo se sa SDS-om Borisa Tadića i Zajedno za Srbiju Nebojše Zelenovića, a Lutovac kaže da su vrata ujedinjenju i dalje otvorena.

Ono što smo se dogovorili i dalje vredi, integrisanje u DS. Zelenović bi svakako bio jedno od novih lica. DS ima nova lica, to su Dragana Rakić, Dušan Kostadinović, Nebojša Novaković, Mihajlo Dimitrijević, mnoštvo mladih ljudi, a dobrodošli su i oni koji se budu integrisali - kaže Lutovac.

O tome kako EU može da pomogne boljoj političkoj situaciji u Srbiji, o izborima 2021. i učešću DS-a na njima, kao i o tome šta je tačno rekao novinaru Bošku Jakšiću, pogledajte u emisiji “!5 minuta”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Бивши жути кадар води СНС

    07:53 // 16. 10. 2020.

    Пређите у СНС ,да комплетирате друштво.И овако су сви жутаћи,цели одбори одавно прелетели.

  • Mara

    05:30 // 16. 10. 2020.

    Sramota

  • Jovo

    19:50 // 15. 10. 2020.

    De se dedoše demokrate od vajde, Boban Mihajlović, Dušan Milisavljević, Ćirići, ...

    • Ouzo

      18:30 // 16. 10. 2020.

      Nikada to nisu bile demokrate, vec samozivnici, sto gledase svoj dzep i privilegije !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: