Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:10, 15. 6. 2020.

| Politika

Lutovac u Vranju i Leskovcu: Ne učestvujemo u unapred režiranoj predstavi od izbora

Autor:Bojana StamenkovićIzvor:Južne vesti
zoran lutovac
Lutovac u kampanji bojkota posetio Vranje i Leskovac, foto: DS

Da predstojeći parlamentarni i lokalni izbori, zakazani za 21. jun, nisu fer i pošteni jer ne postoje elementarne stvari za njihovo održavanje, poručio je u Leskovcu i Vranju predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac. On je građanima poručio da na biračka mesta 21. juna ne treba izaći i da je bojkot sredstvo kojim će se doći do pravih i poštenih izbora.

Demokrate su deo Saveza za Srbiju koje su se odlučile za bojkot, a u kampanji je njihov lider posetio Vranje i Leskovac. Prema rečima Lutovca, građani su svesni zbog čega ne treba izaći na izbore, a osim o izbornom procesu, razgovarali su i o tome kakvu će državu graditi nakon smene trenutne vlasti.

zoran lutovac Foto: DS

Odlučili smo da ne učestvujemo u unapred režiranoj predstavi jer ko učestvuje u nameštenoj utakmici ili je saučesnik ili je mnogo naivan. Građani ne treba 21. juna da izađu da lažne izbore kako bismo mogli da izađemo na prave, a dobićemo prave - kaže on.

Samim činom neučestvovanja na lažnim izborima, dodaje, vratili su poverenje građana u Demokratsku stranku, a ljudi sada mogu, napominje, da razlikuju one koji misle isključivo o sebi i interesu svojih političkih organizacija i one koji su spremni da se zarad javnog interesa odreknu ličnih interesa.

Lutovac je istakao da su tri stvari važne za održavanje fer i poštenih izbora - slobodni mediji, slobodna volja i kontrola izborog procesa, a toga, kako kaže, trenutno nema.

Za poštene i fer izbore potrebno je imati slobodno formiranje izborne volje, a mi to nemamo jer nemamo slobodne medije preko kojih građani mogu da budu obavešteni. Tu se ne radi o nama, da mi kao opozicija imamo 10, 15 i 20 minuta ili jednu emisiju, tu se radi o potrebi da građani, ne samo uoči izbora, nego cele godine, sve vreme imaju slobodne medije preko kojih će biti obavešteni o svim relevantnim informacijama. Ako građani ne znaju sve o korupciji, oni nemaju pravu sliku o ovoj vlasti - kaže Lutovac.

Druga važna stvar oko slobodnih izbora je da li možete da izađete na izbore i slobodno, bez pritiska glasate, bez ucena i pretnji, dodaje on, a to je nemoguće u Srbiji danas. Ne postoji ni tajnost glasanja, a nema ni elementarnih stvari koje su pre više od 200 godina postojale u slobodnim državama. I najzad, dodaje Lutovac, ne postoji administracija koja bi kontrolisala izborni proces.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Demokratkinja

    20:52 // 15. 6. 2020.

    Lutovac-uništitelj Demokratske stranke!

  • Čudesni dribling

    20:29 // 15. 6. 2020.

    Podržavam, Lutovac je umeren, obrazovan, sasvim OK!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: