Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:02, 29. 1. 2021.

| Politika

MUP negira da su otvarali pismo koje je iz Vranja poslato na adresu Narodne stranke

Autor:T. T.Izvor:Južne vesti
Koverta Narodna stranka Vranje
Iz MUP-a negiraju da su otvarali pismo; foto: Narodan stranka Vranje

Da policija nije otvarala kovertu adresiranu na centralu Narodne stranke u Beogradu, a koja je poslata iz Vranja, odgovorili su iz MUP-a Južnim vestima. Navode da pečat Ministarstva unutrašnjih poslova na pošiljci označava da je ona stigla u zgradu Narodne skupštine, ali ne znaju kako kada je adresirana na drugu adresu, pa je pregledana po standardnoj proceduri.

Nakon što je predsednik Gradskog odbora Narodne stranke u Vranju Đorđe Ritić naveo da je pošiljka, koju je on poslao 20. januara, stigla otvorena u centralu te stranke, a generalni seketar Stefan Jovanović zahtevao odgovor direktora policije zašto i po kom osnovu MUP otvara pisma koja stižu na adresu stranke, iz MUP-a su odgovorili da nije bilo nikakvog otvaranja, niti čitanja pisma.

Ističemo da su netačni navodi generalnog sekretara Narodne stranke Stefana Jovanovića da je policija otvarala pismo koje je stiglo u sedište te stranke potkrepljujući to pečatom MUP-a na pošiljci. Pečat na pomenutoj pošiljci označava da je pošiljka stigla u zgradu Narodne Skupštine i da je po standardnoj proceduri, kontradiverziono pregledana, bez otvaranja i čitanja sadržaja pošiljke – navode iz MUP-a.

U svom odgovoru na pitanja koje su poslali novinari Južnih vesti, iz MUP-a poručuju Narodnoj stranki da prestane sa, kako su naveli, lažima, zloupotrebom policije i obmanjivanjem javnosti.

Na isti način se, prema utvrđenoj proceduri, odnosno Uredbi o određivanju poslova bezbednosne zaštite određenih lica i objekata i Uputstvu o načinu obavljanja istih poslova, prilikom prijema pošiljki u objekat koji se bezbednosno štiti ili obezbeđuje, u ovom slučaju Narodna skupština RS, vrši KD pregled svih pošiljki a one koje nemaju sumnjiv sadržaj overavaju se štambiljem KD pregledano –objašnjavaju.

Za njih, kažu, nije pitanje zašto je pismo umesto u prostorije Narodne stranke, koja nije parlamentarna stranka, završilo u Narodnoj skupštini Republike Srbije.

Podsetimo, generalni direktor Stefan Jovanović je naveo da je početkom nedelje na adresu Narodne stranke stigla otvorena koverta na kojoj se, pored poštanskih pečata i jasno naznačene adrese, nalazi i pečat “MUP Republike Srbije - pregledano”.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Hmmm...

    13:20 // 29. 1. 2021.

    Mučno je reći, ali verujem da ovog puta policija govori istinu.
    Kad bi policija i htela da "presretne" ili špijunira poštu neke beznačajne strančice, pritom beznačajno pisamce beznačajnog pošiljaoca, svakako na koverat ne bi udarila pečat.
    Ne može se graditi imidž stranke na ovako smešnoj kuknjavi.
    Policiju treba prozivati zbog nerešenih afera i mafije koja vlada ulicama. Ovde nema ničega.

    • Razbibriga

      18:23 // 29. 1. 2021.

      Dobro je da ima takvih,kao sto si ti, da nas prosvetle,edukuju i presude, sta je istina a sta ne !

  • Зоран Васиљевић

    10:39 // 29. 1. 2021.

    Пошта НИЈЕ адресирана на Народну Скупштину, а како полиција "тврди" дошла је тамо неким чудом. И онда ју је мурија по службеној дужности наравно отворила. И све је чисто. Каква случајност. Полицијо, не да ти не верујем, већ отворено кажем да лажете.

  • Čudesni dribling

    10:26 // 29. 1. 2021.

    O, moj Gade, kako se izvukoše!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: