Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:55, 30. 1. 2021.

| Politika

Mandić najavio krivične prijave zbog proterivanja niških naprednjaka iz Crne Gore

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
mandić i vućić
Mandić u Nišu; Foto: prtscr buducnostsrbijeav

Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić najavio je da će podneti prijave protiv gradonačelnika Nikšića i načelnika Centra bezbjednosti u tom gradu zbog, kako je rekao, brutalnog mešanja u izbore. Ujedno se i zahvalio grupi niških naprednjaka koje je policija Nikšića proterala iz tog grada i Crne Gore, a koji su stranci koju predvodi Mandić pomagali “oko baze podataka i unapređenju stranačke infrastrukture”.

Osmoro NIšlija je policija zatekla u apartmanima “Krsmanović”, a proterani su jer su navodno radili bez dozvole.

Za Mandića je, kako je pisao na Tviteru, to brutalno mešanje u izbore, a za to je optužio stranku predsednika Mila Đukanovića DPS.

Protjerivanjem naših prijatelja iz Srbije, koje je angažovala NSD da nam pomognu oko baza podataka, unapređenja stranačke infrastrukture i obuke stranačkih aktivista, samo je još jedna siledžijska akcija DPS i njihovih poslušnika iz represivnog aparata - pisao je Mandić.

Uz najavu krivičnih prijava protiv tamošnjeg gradonačelnika i načelnika policije, on se i lično i poimenice zahvalio proteranima.

Koristim ovu priliku da se zahvalim jednoj i drugoj Jeleni, Oliveri, Andrijani, Vuku, Nikoli, Vladimiru i Bojanu i da im se izvinim zbog neprijatnosti koju su im priredili gradonačelnik Nikšića i tamošnji šefovi policije - pisao je Mandić.

Na kraju je poručio Nikšićanima da posao nije završen i da će se u njihovom gradu rešavati budućnost Crne Gore na lokalnim izborima 14. marta.

Mandić je u Nišu poslednji put na javnom događaju viđen u maju 2019. na vojnoj paradi. Tada je sedeo u prvom redu, a sastao se sa predsednikom Aleksandrom Vučić i Miloradom Dodikom i to samo dan nakon što je u Crnoj Gori osuđen za pokušaj terorizma 2016. godine. Tada je u susednoj državi bio uhapšen još jedan Nišlija, nekadašnji komandant Žandaremrije Bratislav Dikić. On je kasnije i osuđen na 8 godina zatvora.

andrija mandić U prvom redu parade; Foto: JV

Prema oceni analitičara ti izbori biće veliki test za opoziciju koja je pobedila na parlamentarnim izborima u avgustu, a imaju poseban naboj jer je Nikšić rodni grad Đukanovića, ali i sedište srpske parvoslavne crkve u Crnoj Gori.

Podsetimo, policija je proterala Jelenu Denić, Jelenu Nešić, Oliveru Đorđević, Andrijanu Stanković, Vuka Mladenovića, Nikolu Aleksića, Vladimira Vojvodića i Bojana Delića.

Svi oni su članovi i funkcioneri SNS u Nišu, a mnogi su zaposleni u gradskim ustanovama i institucijama.

Policija Crne Gore je rekla da je bio plan da oni u ovoj zemlji ostanu do 10. februara, ali zašto su tamo išli, ko ih je poslao i šta su tačno radili za sada nije poznato.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • KRSTA

    12:23 // 31. 1. 2021.

    Zašto krivične prijave, pa to je dobar potez. Kamo sreće da možemo da u Nišu tako... Ionako ničemu ne služe.

  • bakula

    23:46 // 30. 1. 2021.

    A ovaj prilepak voždu 1 i voždu 2 najavljuje neke tužbe cccc
    Kakva ekipa, kakav tim........

  • Zoki ajduk

    18:39 // 30. 1. 2021.

    Pošto su svi zaposleni u niškim javnim preduzećima da se vidi da li su i platu primali za vreme rada u drugoj državi.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: